Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Δημοτικά Ιατρεία θα λειτουργούν στο δήμο Θεσσαλονίκης

Σύντομα θα αρχίσουν να λειτουργούν Δημοτικά Ιατρεία στο δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς η δημιουργία τους εγκρίθηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος διαθέτει πλέον ένα ιατρικά και τεχνολογικά εξοπλισμένο τετραώροφο κτίριο για τη στέγαση των Δημοτικών Ιατρείων στην οδό Καραϊσκάκη 4, στην Τριανδρία, μέσω της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος  «Ανέγερση – Εξοπλισμός κτιρίου κοινωνικής πρόνοιας για τη λειτουργία δημοτικών ιατρείων στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας Δήμου Θεσσαλονίκης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης».
Τα ιατρεία θα στελεχωθούν από ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό που έχει ήδη προσληφθεί από τον Δήμο.
Επισημαίνεται ότι από το 2013, ο Δήμος είχε προχωρήσει στη δημιουργία και λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Ιατρικής φροντίδας, που στεγάζεται στο κτίριο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, στην οδό Μοναστηρίου 53-55. Το Κέντρο στελεχώνεται από μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό αλλά και εθελοντές γιατρούς μέχρι σήμερα έχει προσφέρει υπηρεσίες σε περίπου 8.500 άτομα, ενώ συνεργάζεται παράλληλα με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που παρέχει υπηρεσίες φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.
Όλες οι παραπάνω δομές θα λειτουργούν πλέον ενιαία και θα διέπονται από σχετικό κοινό κανονισμό, που πρόκειται να κατατεθεί στο προσεχές διάστημα.
Τα δημοτικά ιατρεία απευθύνονται σε άπορους και ανασφάλιστους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης, με σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, με εξειδικευμένο επιστημονικό ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό (Παθολόγο, Καρδιολόγο, Ακτινοδιαγνώστη, Οφθαλμίατρο, Παιδίατρο, Γυναικολόγο, Υγιεινολόγο, Επισκέπτρια Υγείας, Νοσηλεύτρια). 

Παράλληλα, στο πλαίσιο λειτουργίας των ιατρείων εξετάζονται προοπτικές συνεργασίας με κρατικούς φορείς, εθελοντές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς και η συμμετοχή σε δράσεις και προγράμματα,  που στοχεύουν στην υποστήριξη και στην φροντίδα της υγείας των κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.