Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Υποφερτά για τους πολίτες δημοτικά τέλη από το Δήμο Δέλτα

Τη μείωση των δημοτικών τελών, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δέλτα, τη στιγμή που άλλοι δήμοι, διατηρούν τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας σε δυσβάστακτα για τους πολίτες επίπεδα.

Παρότι ο συντελεστής καθαριότητας και φωτισμού παραμένει σταθερός σε 0,78€ το τετραγωνικό μέτρο, το δημοτικό συμβούλιο δήμου Δέλτα μειώνει κατά 50% τα τέλη για τους βοηθητικούς και τους κοινόχρηστους χώρους των οικιών,  εντός και εκτός σχεδίου σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.
Επίσης, για τα καταστήματα – γραφεία και λοιπούς επαγγελματικούς χώρους εντός και εκτός σχεδίου σε όλους τους οικισμούς ο συντελεστής καθαριότητας και φωτισμού παραμένει μεν σταθερός σε 1,68€, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται μείωση κατά 50% για τους βοηθητικούς και τους κοινόχρηστους χώρους
Ανάλογα ισχύουν πλέον και για τους βιοτεχνικούς – βιομηχανικούς χώρους, για τις βιομηχανικές – εμπορικές αποθήκες εντός και εκτός σχεδίου σε όλους τους οικισμούς, για τις οποίες ο συντελεστής καθαριότητας και φωτισμού παραμένει σταθερός  σε 1,95€
Ακόμη, για τις γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σε όλους τους οικισμούς,  ο συντελεστής καθαριότητας και φωτισμού παραμένει σταθερός σε 0,39€ ανα τετραγωνικό μέτρο.
Τέλος μειώνονται κατά 50% τα δημοτικά τέλη για όλες τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

«Πήραμε μια απόφαση με την αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην κοινωνία. Μειώνουμε τα δημοτικά τέλη γιατί ο κόσμος υποφέρει οικονομικά και οφείλουμε αυτό ως Διοίκηση και ως Αυτοδιοίκηση να μην το αγνοούμε. Κάνουμε μια επιλογή κοινωνικού χαρακτήρα, για να ανακουφιστούν οι δημότες μας, από τις ευπαθείς ομάδες μέχρι τον αγροτοκτηνοτροφικό και τον επιχειρηματικό κόσμο. Επιδιώκουμε μία εκλογίκευση λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης, μιας και δεν υπήρξε προσαρμογή από το 2011 και μετά. Πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία των δημοτών μας θα ωφεληθεί. Βούλησή μας ήταν να προχωρήσουμε σε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις, αλλά δυστυχώς δεν μας το επιτρέπουν οι δραματικές μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης προς την αυτοδιοίκηση, αλλά και η εκχώρηση αρμοδιοτήτων τις οποίες πρέπει να καλύψουμε με ίδιους πόρους. Επίσης, οι πρόσθετες επιβαρύνσεις στα οικονομικά μας με αποφάσεις όπως αυτή του ΦΟΔΣΑ που από το 2017 αυξάνει σημαντικά το τέλος μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ» δήλωσε ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.