Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Κύμα συμπαράστασης των μηχανικών στην Κριστίνα Μακνέα

Κύμα συμπαράστασης των μηχανικών του Δημοσίου στη διωκόμενη συνάδελφό τους, Κριστίνα Μακνέα, υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Δέλτα, η οποία δικάζεται την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στο Εφετείο Θεσσαλονίκης επειδή δεν έκανε χάρες στη διαπλοκή και υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον.

Προκειμένου να υπάρξει έμπρακτη συμπαράσταση στη διωκόμενη συνάδελφό τους, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάρτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Κεντρικής Μακεδονίας, κήρυξε στάση εργασίας για την Τρίτη από τις 11 το πρωί για να μεταβούν όλοι οι μηχανικοί στα δικαστήρια και σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της δίκης, η στάση θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί.
Οι συνάδελφοί της θεωρούν ότι η Κριστίνα Μακνέα διώκεται άδικα και της επιβλήθηκαν στο παρελθόν εξοντωτικές ποινές, παρότι επιτέλεσε ορθά τα τυπικά και ουσιαστικά της καθήκοντα, τηρώντας την νομοθεσία και προστατεύοντας το Δημόσιο συμφέρον.
Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ, με ανακοίνωσή του σας καλεί για συμπαράσταση  στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, κατά την εκδίκαση της έφεσης στην πρωτόδικη καταδίκη της μηχανικού, Γενικού Γραμματέα της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ Κριστίνας Μακνέα, που απλά επιτέλεσε τα τυπικά υπηρεσιακά της καθήκοντα όπως όφειλε. Τονίζει δε ότι τυχόν καταδικαστική απόφαση, θα σημάνει δυσάρεστες περιπέτειες για την υπηρεσιακή της εξέλιξη και οικονομική εξόντωση.
Και η ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ καταλήγει:
●     Λέμε ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της εργασίας μας
●     Λέμε ΝΑΙ στην υπεράσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου από οποιαδήποτε πόστο

●     Στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους μηχανικούς που εμπλέκονται άδικα σε δικαστικές και πειθαρχικές περιπέτειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.