Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Στον Πάλιουρα Επανομής θα εγκατασταθούν πρόσφυγες από 15 Δεκεμβρίου

Οι οικοδομές στον Πάλιουρα που θα εγκατασταθούν  οι πρόσφυγες (φωτο Εθερόπλοος)
Επιβεβαιώνεται η πληροφορία που δημοσίευσε ο «Φάρος του Θερμαϊκού» για την εγκατάσταση οικογενειών Σύρων προσφύγων στην Περιοχή του Θερμαϊκού. Σύμφωνα με επίσημο δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Δήμο Θερμαϊκού, οι πρόσφυγες που θα ανέρχονται στους 230-250, θα στεγαστούν σε δύο πολυκατοικίες στον Πάλιουρα Επανομής μετά από τρεις εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου.

Τη συμφωνία που έκανε με τον ιδιοκτήτη των δύο πολυκατοικιώβν, ανακοίνωσε στον δήμαρχο κ.Γιάννη Μαυρομάτη εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που τον επισκέφθηκε στο δημαρχείο.
Το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου του Δήμου Θερμαϊκού έχει ως εξής:
«Η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε., που ιδρύθηκε με εντολή να καθοδηγεί και να συντονίζει τη διεθνή δράση για την προστασία των προσφύγων και την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων, ζήτησε συνάντηση με τον Δήμαρχο. Όντως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, 17/11/2016, στις 11:00 το πρωί και διήρκεσε περίπου μία ώρα.
Η Ύπατη Αρμοστεία συζήτησε με τον κ. Γιάννη Μαυρομάτη και του ανακοίνωσε επίσημα ότι ιδιώτης, κάτοχος δύο οικοδομών στην περιοχή Πάλιουρα της Δημοτικής Ενότητας Επανομής, κατόπιν συνεννόησης με την Ύπατη Αρμοστεία ζήτησε να μισθώσει τα ακίνητά του προκειμένου σε αυτά να στεγαστούν πρόσφυγες από τη Συρία.  
Η Ύπατη Αρμοστεία συμφώνησε και ανακοινώνει πλέον επίσημα στον Δήμο Θερμαϊκού ότι από τις 15 Δεκεμβρίου 2016 θα στεγαστούν οικογένειες Συρίων με συνολικό αριθμό ενηλίκων και παιδιών 230 – 250.
Σύμφωνα πάντα με τις διευκρινίσεις και τις διαβεβαιώσεις της Ύπατης Αρμοστείας προς τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαυρομάτη, οι πρόσφυγες θα παραμένουν περί τις 70 – 80 ημέρες και θα εναλλάσσονται με νέους όταν πλέον θα αποκτούν τα εχέγγυα για να αναχωρήσουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο Δήμος Θερμαϊκού σε αυτή την προειλημμένη και τελεσίδικη απόφαση που λήφθηκε μεταξύ Ύπατης Αρμοστείας και ιδιώτη θα προσπαθήσει με όσα μέσα διαθέτει να διασφαλίσει την έννομη και ειρηνική διαμονή των οικογενειών Συρίων προσφύγων σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.