Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

«Συμπολιτεία Θερμαϊκού»: Απαράδεκτα υψηλά τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θερμαϊκού

Δυσβάστακτα υψηλά, είναι τα τροφεία που πρέπει να πληρώσουν και αυτή τη χρονιά οι γονείς για τη συμμετοχή των νηπίων τους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Θερμαϊκού. Και η διοίκηση Μαυρομάτη, αντί να μειώσει δραστικά τη δαπάνη στην οποία υποβάλλονται οι συνδημότες μας, για να στείλουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Θερμαϊκού, τη διατηρεί στο ίδιο πανάκριβο επίπεδο με πέρυσι, διαιωνίζοντας μία απαράδεκτη κατάσταση.

Η  «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην ενέργεια αυτή της δημοτικής αρχής του κ. Μαυρομάτη, δηλώνει ότι θα την καταψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο, την προσεχή Τετάρτη, που το θέμα θα εισαχθεί για συζήτηση και ζητάει τη δραστική μείωση των τροφείων τουλάχιστον κατά 50%, σε πρώτη φάση. Δεδομένου ότι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Θερμαϊκού  είναι ήδη από τους ακριβότερους σε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ίσως και πανελλήνια.
Με βάση την απαράδεκτη απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ και έρχεται για επικύρωση στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού,  η οικονομική επιβάρυνση για τη φύλαξη κάθε παιδιού στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, θα ανέρχεται σε εκατό ευρώ μηνιαίως (100 €) για ένδεκα (11) μήνες, δηλαδή συνολικά 1.100 ευρώ  ετησίως. Και μόνο οι γονείς των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα είναι κάτω των 5.000 €, απαλλάσσονται από την καταβολή αυτής της οικονομικής εισφοράς, κι αυτό σε ποσοστό μόλις 10% των της κάλυψης θέσεων. 

Η θέση της «Συμπολιτείας»
Θέση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», είναι πως αποτελεί απαράδεκτο γεγονός, ο Δήμος να επιμένει να διατηρεί σε τόσο υψηλά επίπεδα τις τιμές των τροφείων για τους παιδικούς σταθμούς, σε μία εποχή που τα οικογενειακά εισοδήματα έχουν συνθλιβεί εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών.
Θα πρέπει να αντιληφθούν οι διοικούντες το Δήμο Θερμαϊκού ότι τα παιδιά είναι το φωτεινό αύριο του  δήμου μας, της χώρας μας και πρέπει να τα φροντίζουμε όσο καλύτερα γίνεται.
Με την τακτική της διοίκησης Μαυρομάτη στον καθορισμό των τροφείων για τους παιδικούς σταθμούς, διαβλέπουμε τον κίνδυνο οι οικογένειες των συνδημοτών μας, λόγω αδυναμίας να διαθέσουν το υπερβολικό ποσό των 100 ευρώ το μήνα για το ένα παιδί και των 180 ευρώ για δύο παιδιά, αντί των παιδικών σταθμών, να καταφεύγουν στη βοήθεια παππούδων, γιαγιάδων και μακρινών συγγενών για τη φύλαξη των νεαρών βλασταριών τους, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» δεσμεύεται ότι όταν αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου, θα καταργήσει πλήρως τα τροφεία. Δεδομένου ότι η δική μας αντίληψη για τους παιδικούς σταθμούς, είναι πως αποτελούν κυψέλη προετοιμασίας για την ένταξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται αποθήκη ψυχών.

Η φιλοξενία των βρεφών και παιδιών στους παιδικούς σταθμούς είναι δικαίωμα όλων, ζητούμενο που εμείς δεσμευόμαστε να φροντίσουμε και να εξασφαλίσουμε στο σχεδιασμό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.