Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Προβλήματα από τη χιονόπτωση στα βόρεια της Θεσσαλονίκης

Εξακολουθούσε να πέφτει και σήμερα το πρωί, κατά διαστήματα, χιόνι στις βόρειες περιοχές της Θεσσαλονίκης, με τον Χορτιάτη, το Πανόραμα και την Πυλαία να έχουν «ντυθεί» στα λευκά. Μάλιστα, για την ασφάλεια των μαθητών, αρκετά σχολεία έμειναν σήμερα κλειστά 

Εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον δρόμο Πανοράματος - Χορτιάτη, η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία, το ίδιο και στις περιοχές βόρεια της λίμνης Βόλβης (Λαγκαδίκια, Περιστερώνας, Γερακαρού).
Κλειστός είναι από τις 8.30 το βράδυ ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου.
Η κίνηση στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης αυτή την ώρα διεξάγεται κανονικά, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στον Χορτιάτη, το Φίλυρο, το Ασβεστοχώρι και την Εξοχή. Στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου δεν πραγματοποιήθηκε η πρώτη ώρα μαθημάτων σε κανένα σχολείο του δήμου ενώ παρέμειναν κλειστά το 1ο και 2ο λύκειο Ωραιοκάστρου, το 1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου καθώς επίσης ο παιδικός σταθμός του Μελισσοχωρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λαγκαδά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δημοτικής Κοινότητας Σοχού και της Τοπικής Κοινότητας Κρυονερίου παρέμειναν κλειστά, σήμερα Τετάρτη, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, που καθιστά επικίνδυνη την προσέλευση των μαθητών στα παραπάνω σχολεία.

Στη Μακεδονία
Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται κανονικά με εξαίρεση τον νομό Ημαθίας όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήμα της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), καθώς και στους δρόμους προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3-5 Πηγαδιών.
Στη Δυτική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου και στην επαρχιακή οδό Αετού - Νυμφαίου Φλώρινας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.