Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Αποχώρηση από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ ζήτησε η αντιπολίτευση

Ως υπερασπιστής του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, όταν για πολλοστή φορά τέθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» των θέμα των αδέσποτων ζώων που έχουν καταντήσει μάστιγα στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος, αναφερόμενος στην υποβολή ομαδικής μήνυσης για το θέμα των αδέσποτων από συνταξιούχο δικηγόρο, κάτοικο Πάλιουρας Επανομής, κατά του δημάρχου και των 33 μελών του δημοτικού συμβουλίου, αποδοκίμασε αυτή την ενέργεια, δήλωσε ότι η παράταξή του τάσσεται κατά οποιασδήποτε προσπάθειας ποινικοποίησης του έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόνισε όμως με έμφαση ότι θα πρέπει η διοίκηση του Δήμου να επανεξετάσει το θέμα της συμμετοχής της στον ΣΥΠΠΑΖΑΘ.
«Θα κληθούμε το 2017 να πληρώσουμε στον “Σύνδεσμο Περίθαλψης-Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης”, όπως και αυτή τη χρονιά το υπέρογκο ποσό των 110.000 ευρώ για υπηρεσίες προς το Δήμο που κάθε άλλο παρά αντιστοιχούν στα χρήματα που εισπράττει», είπε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» και κάλεσε τη διοίκηση Μαυρομάτη να επανεξετάσει τη στάση της στο θέμα αυτό «για να αποφύγουμε στο μέλλον παρατράγουδα που θα οδηγούσαν στην επιβάρυνση του Δήμου με ακόμη μεγαλύτερα πρόστιμα». Αναφέρθηκε δε στη μελέτη που είχε εκπονήσει ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας», Γιάννης Τσακμάκας, όταν μετείχε παλιότερα στο Δ.Σ. του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και από την οποία προέκυπτε ότι ο Δήμος Θερμαϊκού διαθέτοντας ένα πολύ μικρότερο ποσό της τάξης των 70.000 ευρώ περίπου ετησίως, θα μπορούσε να οργανώσει δική του υπηρεσία περίθαλψης αδέσποτων.
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσαμασλής, επισημαίνονται ότι «η κατάσταση με τα αδέσποτα έχει ξεφύγει από κάθε όριο». Ενώ κατήγγειλε ότι τον προηγούμενο μήνα, αδέσποτα σκυλιά δάγκωσαν πάνω από τρεις δημότες στην περιοχή της Περαίας. «Τι θα γίνει αν κάποιος από τους πολίτες που δέχτηκαν επίθεση από αδέσποτα σκυλιά, πάει και υποβάλει μήνυση κατά του Δήμου; Θα έχουμε τότε θέμα, ναι ή όχι;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσαμασλής.     
Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης, υπερασπίστηκε με πάθος τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ «για το πολύ καλό έργο που επιτελεί», ισχυρίστηκε ότι είναι δήθεν «ο καλύτερος σύνδεσμος προστασίας αδέσποτων ζώων που υπάρχει σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ότι έχουμε πολλά αδέσποτα «εξ αιτίας των παραθεριστών που φεύγοντας στο τέλος του καλοκαιριού εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους εδώ» και αποκάλυψε ότι ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης από ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη δημιουργία ενδιαιτήματος στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τις εξηγήσεις Μαυρομάτη τις έκριναν ανεπαρκείς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού, τονίζοντας την ανάγκη αποχώρησης από τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ, δεδομένου ότι είναι πολύ χαμηλού επιπέδου οι υπηρεσίες που προσφέρει στα αδέσποτα της περιοχής για τα 110.000 ευρώ που εισπράττει ετησίως από το Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.