Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Τιμητική εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση από το Δήμο Θερμαϊκού

Eκδήλωση, για να τιμήσει τα θύματα του αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού, οργανώνει ο Δήμος Θερμαϊκού, στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, την Κυριακή 27 Νοεμβριου 2016 και ώρα 10:45, στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων Ηρώων της Νέας Μηχανιώνας.

Πιο μπροστά θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων Ηρώων, τρίλεπτος χαιρετισμός από τον  Δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη και κατάθεση στεφάνων από επισήμους, φορείς και συλλόγους του Δήμου Θερμαϊκού.
Αναλυτικά η πρόσκληση που εκδόθηκε από το δήμο Θερμαϊκού για την προαναγγελία της εκδήλωσης, έχει ως εξής:
«Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του Έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που, με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στον ναζισμό και στον φασισμό.
Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους -άνδρες, γυναίκες και παιδιά- που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη - σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελει ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.
Ο Δήμος Θερμαϊκού, στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, διοργανώνει εκδήλωση, την Κυριακή 27 Νοεμβριου 2016 και ώρα 10:45, στη Δ.Κ. Ν. Μηχανιώνας, στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων Ηρώων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
α) Ώρα 10:15: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης
β) Ώρα 10:45: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων Ηρώων
γ) Τρίλεπτος χαιρετισμός από τον  Δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτη Ιωάννη
δ) Κατάθεση στεφάνων από επισήμους, φορείς και συλλόγους του Δήμου Θερμαϊκού

Τελετάρχης της εκδήλωσης ορίζεται ο Αντιδήμαρχος κ.Φεστερίδης Γιώργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.