Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Δημοπρασία έργων τέχνης με τιμή μόλις 1 ευρώ!

Δημήτρης Κοκκινίδης, "Μπαλκόνι στη θάλασσα"
Για άλλη μια φορά σπάνια έργα των μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα θα βγούν στο "σφυρί" την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου με την τιμή πολλών να βρίσκεται στο μόλις 1 ευρώ!!

Συνεχίζοντας την καινοτόμα παρέμβασή του στην αγορά έργων τέχνης, ο επικεφαλής του γνωστού Βορειοελλαδίτικου οίκου δημοπρασιών Hellenic Auctions,  Θάνος Ευαγγελινός προσφέρει αυθεντικά έργα τέχνης των Στέφανου Λάντσα, Βάσου Γερμενή, Βακαλό, Σικελιώτη, Γιολδάση κ.α  χωρίς τιμή ασφαλείας, κυριολεκτικά ελεύθερα στο 1 ευρώ! 
Η τολμηρή αυτή κίνηση ανέβασε στο κόκκινο το ενδιαφέρον φιλότεχνων και συλλεκτών που, με σαφή την εμπιστοσύνη στην δυναμική της τέχνης και, σε πείσμα των καιρών, αναμένεται να γεμίσουν και πάλι την αίθουσα της δημοπρασίας στη Θεσσαλονίκη αφού οι τιμές και των υπόλοιπων 100 και πλέον έργων είναι σε προκλητικά χαμηλές τιμές επιτρέποντας μοναδικά ανταποδοτικά οφέλη για όσους σήμερα μπορούν και τολμούν..
Γ. Γαίτης, "Ανθρωπάκια", κατασκευή
Σημαντικό ενδιαφέρον αναμένεται να προκαλέσουν τα γλυπτά «Αίγινα» του Μόραλη και «Ιππέας»  του Ζογγολόπουλου (1.500-2.500), η γιγάντια κατασκευή με τα «ανθρωπάκια» του Γαίτη που στέκει στα δύο μέτρα ύψος και προσφέρεται στα μόλις 7.000-10.000 ευρώ  αλλά  και το σπουδαίο έργο «Τοπίο Κριμέας» του παγκοσμίως μεγάλου Ρώσου ζωγράφου, του φιλέλληνα Αιβαζόβσκι (4.000-6.000 ευρώ) καθώς και το έργο «Σαντορίνη» του επίσης σπουδαίου και δυσεύρετου Von Peschke (2.500 ευρώ).  
«..η πρωτοβουλία μου στη διάθεση ποιοτικών έργων τέχνης σε τόσο χαμηλές τιμές... στοχεύει και στην ενίσχυση της νέας γεννιάς συλλεκτών να ανέβουν στο πρώτο σκαλί...», καταθέτει ο γνωστός δημοπράτης και εκτιμητής Ευαγγελινός. Και προσθέτει  «..η επαφή με την τέχνη καλλιεργεί τα αισθητικά και αντιληπτικά κριτήρια, διευρύνει το πνεύμα και δίνει αλλη διάσταση στη σκέψη και στην ευρηματικότητα...» για να συνεχίσει λέγοντας πως  «..η περίοδος που διανύουμε είναι αυτή  των μεγάλων ευκαιριών σε ποιότητα έργων συνδυαστικά με τις πολύ χαμηλές τιμές..προσφέρεται για αγορές αριστουργημάτων..η πρόκληση μεγάλη τα αριστουργήματα ελάχιστα..»
 Αλλα σημαντικά έργα στον κατάλογο (www.hellenicauctions.com) είναι αυτά των Περικλή Πανταζή (3.000-5.000 ευρώ), Παρθένη (7.000-12.000), Μπουζιάνη (2.500-3.500), σπουδαία έργα των Μαλέα, Παπαλουκά και Οικονόμου (3.000-4.000 ) αλλά και πιό σύγχρονων μεγάλων Ελλήνων δημιουργών όπως του Βασιλείου, του Γαίτη, του Ακριθάκη, Φασιανού, Μυταρά, Δέρπαπα, Κόττη και πολλών άλλων σε τιμές που αντιπροσωπεύουν το μόλις 1/3 των προ κρίσης τιμών..
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΑΣ της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 7.30 το βράδυ, ενώ τα έργα θα εκτίθενται για το κοινό στον ίδιο χώρο, από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή το απόγευμα.
Πληροφορίες: ‘HELLENIC AUCTIONS Αλ. Σβώλου 5 Θεσσαλονίκη, T. 2310 227007 & 227799

Αλέξης Ακριθάκης, "Ταξίδι στον έρωτα"



Γ. Ζογγολόπουλος, "Ιππέας"


Γ. Μόραλης, "Αίγινα"




Π. Τέτσης, "Αθήνα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.