Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Στο 38% η ανεργία των νέων στην Καλαμαριά

Αποκαρδιωτικά, είναι τα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των νέων στην Καλαμαριά, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm». Σημειώνοντας ότι από τους 100 νέους έως 35 χρόνων, οι 38 είναι χωρίς δουλειά.

«Παιδιά που τελειώνουν το πανεπιστήμιο από 25 έως 35 ετών, που βρίσκονται στην πιο παραγωγική ηλικία, δεν εργάζονται. Έχουμε ένα ποσοστό 38%», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμαριάς και σημείωσε πως πρόκειται για τα αποτελέσματα μελέτης Κοινωνικών Αναγκών η οποία έγινε στον Δήμο προκειμένου να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας.
«Στο Δήμο Καλαμαριάς έχουμε υψηλά ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας, είναι περίπου στο 27% και αυτό μας κινητοποίησε να μπούμε στους πρώτους δήμους στα πιλοτικά Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας και καταπολέμησης της ανεργίας» συμπλήρωσε ο κ. Μπακογλίδης.
Ηδη 191 άτομα έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν. «Σε πρώτη φάση θα δουλέψουν 228 συνολικά συμπολίτες μας στο Δήμο της Καλαμαριάς σε διάφορες δομές και υπηρεσίες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους άνεργους ανεξαρτήτως ηλικίας, οι οποίοι έχουν κάρτα ανεργίας και γίνεται σε συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Εργασίας. Για το 2017 προβλέπεται επίσης ένα παρόμοιο πρόγραμμα 220 θέσεων εργασίας».
Ο Δήμος Καλαμαριάς όπως επισήμανε ο κ. Μπακογλίδης προσπαθεί να ¨ανοίγει¨ θέσεις έστω και εποχικές μέσω του δημοτικού προϋπολογισμού. “Προκηρύσσουμε κάποιες θέσεις εποχικού χαρακτήρα προκειμένου να προσφέρουμε μία ανακούφιση στους ανθρώπους χωρίς δουλειά”.
Στο μεταξύ, μέχρι τις 25 Νοεμβρίου μπορούν νέοι από 18 έως 24 ετών να κάνουν αιτήσεις για τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης και εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας.

Η ανεργία έχει πλήξει άτομα που βρίσκονται 15 με 10 χρόνια πριν από την σύνταξη. Ο δήμαρχος Καλαμαριάς ελπίζει στην υλοποίηση ενός σχετικού προγράμματος. «Ενδεχομένως να βγει ένα πρόγραμμα στα τέλη του χρόνου στο οποίο θα συμμετέχουν και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις για ηλικίες από 54 έως τα 64. Είναι ίσως η πιο δύσκολη ηλικιακή ομάδα γιατί ο άνθρωπος που απολύεται δεν μπορεί να βρει εργασία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.