Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

To Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επιχορηγεί το Δήμο Θερμαϊκού για την κοινωφελή εργασία


Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επιχορηγεί το Δήμο Θερμαϊκού για τη χρηματοδότηση του έργου «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».
Στο Κατάστημα Θεσσαλονίκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας κ. Ράνιας  Αντωνοπούλου,  υπογράφηκε η σύμβαση σύστασης του ειδικού καταπιστευτικού λογαριασμού μεταξύ του ΤΠΔ, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του κ. Κων/τίνο Βαρλαμίτη και του Δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη ως δικαιούχου στο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα θύλακες ανεργίας».
Μέσω του λογαριασμού αυτού, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα επιχορηγήσει το Δήμο Θερμαϊκού με μέρος του κόστους των υπηρεσιών ή υλικών που θα απαιτηθούν (προμήθεια  ασφαλτομίγματος, τσιμέντων,  πλακακίων και άλλων αναγκαίων υλικών) για την υλοποίηση των έργων που έχουν ενταχθεί στο ως άνω πρόγραμμα και στα οποία θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι του προγράμματος.
Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο ποσό των 69.299,00 ευρώ.

Για το θέμα ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε:    «Η συγκεκριμένη επιχορήγηση έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία, αφού το ΤΠΔ έρχεται ως αρωγός στις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας και ιδιαίτερα οι περιοχές με αυξημένη ανεργία, όπως είναι και ο Δήμος μας, για να επιβεβαιώσει το ρόλο του ως κρίσιμου χρηματοδοτικού μοχλού ανάπτυξης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, αλλά και στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Ο Δήμος μας  έχει τη δυνατότητα να απασχολήσει 230 ανέργους για την οικονομική ανακούφιση των ιδίων και των οικογενειών τους, από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.