Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

"Ξεσκονίζονται" τα οικονομικά του αμαρτωλού ΟΑΣΘ

«Φύλλο και φτερό» κάνουν ελεγκτές του υπουργείου Μεταφορών τα οικονομικά και τις συμβάσεις του ΟΑΣΘ, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, αφορμή για την οποία στάθηκε το πολυήμερο «χειρόφρενο» που τράβηξαν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών του υπουργείου μετέβη τις τελευταίες ημέρες στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού και συνέλεξε όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Δεν αποκλείεται -μάλιστα- να υπάρξει νέα επίσκεψη στο προσεχές μέλλον, εφόσον παραστεί ανάγκη από τα στοιχεία που θα επεξεργαστούν οι ελεγκτές για τη σύνταξη του πορίσματος, από το οποίο θα προκύψει εάν στοιχειοθετούνται ποινικά κολάσιμες πράξεις ή όχι.
Την έρευνα είχε παραγγείλει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, ζητώντας να διαπιστωθεί ο λόγος που έγινε η επίσχεση εργασίας, αλλά και η αιτία που ο ΟΑΣΘ παρουσιάζει ταμειακά ελλείμματα, με συνέπεια να παρατηρούνται προβλήματα στην καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων του Οργανισμού.
Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι 
Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και πάλι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και οι οριστικές αποφάσεις,  σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, θα ληφθούν σε συνεδρίασή τους η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης, υπογραμμίζοντας ότι "στις 12/11 κλείνουν πάλι δύο μήνες απλήρωτοι".
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσερμενίδης επισήμανε: "Δεν μας απασχολεί το πρόσωπο, αλλά οι πολιτικές που ακολουθούνται", ενώ μιλώντας με μεγαλύτερη σαφήνεια είπε ότι μάλλον είναι θετικό το γεγονός ότι παραμένει στη θέση του και μετά τον ανασχηματισμό ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, αφού όπως διευκρίνισε "ξέρει το ζήτημα του ΟΑΣΘ και δεν θα απαιτηθεί χρόνος που δεν υπάρχει για τον οργανισμό, προκειμένου να ενημερωθεί".

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στις 12 Οκτωβρίου απέστειλε νέα επιστολή στον υπουργό προκειμένου να οριστεί νέα συνάντησή τους, ώστε να συζητηθεί λεπτομερειακά και οριστικά το θέμα του ΟΑΣΘ, αφού, όπως σημείωσε, με ημίμετρα δεν λύνεται το πρόβλημα. "Πρέπει επιτέλους να συζητήσουμε διεξοδικά, να καταλήξουμε κάπου, γιατί οι 2.300 απασχολούμενοι στον οργανισμό δεν γίνεται να ζουν με την αβεβαιότητα", ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.