Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Δωρεάν ιατρικές μετρήσεις στο δήμο Θερμαϊκού

Δωρεάν εξετάσεις για ανασφάλιστους και ασφαλισμένους δημότες του διοργανώνει στις 7 και 8 Δεκεμβρίου ο δήμος Θερμαϊκού στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου «Μετρήσεις Ζωής».

Εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα υποδέχεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όλους τους πολίτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στους ακόλουθους διαγνωστικούς ελέγχους:
– Σπιρομέτρηση (πνευμονολογική εκτίμηση).
– Οφθαλμολογικός έλεγχος (οφθαλμίατρος).
– Μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρικής HbA1c (διαβητολόγος).
– Έλεγχος αρτηριακής πίεσης (παθολόγος).
– Εξέταση σπίλων (δερματολογικός έλεγχος).
Η παραπάνω δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΑ).
«Στόχος είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταγραφής και εκτίμησης του πληθυσμού του δήμου μας, ιδιαίτερα ανασφάλιστων συνανθρώπων μας. Επίσης η συνεχιζόμενη και ετήσια παρακολούθηση των συνδημοτών μας μέσα από βάση ιατρικών δεδομένων (ιατρικό απόρρητο) που δημιουργείται, ώστε κάθε χρόνο, όπως έγινε και πέρυσι, να εξετάζεται δωρεάν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού του δήμου Θερμαϊκού. Συνεχίζουμε με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων μέσα από την παροχή δωρεάν ειδικών εξετάσεων σε όλους τους συμπολίτες μας με έμφαση στους ανασφάλιστους», επισημαίνει ο υπεύθυνος του προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής», διευθυντής ΕΣΥ στο «ΑΧΕΠΑ», παθολόγος-λοιμωξιολόγος και δημοτικός σύμβουλος δήμου Θερμαϊκού Παναγιώτης Κολλάρας.

Παράλληλα τονίζει ότι ο ίδιος σε συνεργασία με την Αθανασία Τάγια, επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ, γενική οικογενειακή γιατρό με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη και συνυπεύθυνη του προγράμματος και της όλης προσπάθειας, προχωρούν στη δράση για δεύτερη χρονιά, ώστε να διευρύνουν την πρόσβαση των πολιτών στην υγεία ειδικά σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.