Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Τα δημοτικά τέλη, οι ευπαθείς ομάδες και οι υποσχέσεις

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Παραπληροφορεί για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης. Και για να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες της διοίκησής του που αφήνει και φέτος τα δημοτικά τέλη να είναι τα ακριβότερα σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, ενδεχομένως και στη χώρα, κάνει αναφορά μόνο στη μείωση των τελών φωτισμού και καθαριότητας για τις ευπαθείς ομάδες.

«Μειώσεις ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού σε ευπαθείς ομάδες», είναι ο τίτλος σχετικού δελτίου τύπου που εκδόθηκε από τη δημοτική αρχή. Είναι σωστό που κάποιες ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας, όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι θα πληρώσουν μειωμένα δημοτικά τέλη και η παράταξή μας, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», υποστήριξε με θέρμη αυτή τη μείωση.
Όμως, από κει και πέρα, τσιμουδιά η διοίκηση του Δήμου για τους υπόλοιπους κατοίκους. Και κυρίως για το γεγονός ότι οι δημότες του Θερμαϊκού θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν και το 2017 το εξοντωτικό «χαράτσι» των 2,46 ευρώ ανά τετραγωνικό για τις κατοικίες τους. Ούτε λέξη από τον κ. Μαυρομάτη και για το ότι αυτά τα απαράδεκτα υψηλά  δημοτικά τέλη, είναι τα ακριβότερα δημοτικά τέλη όχι μόνο σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, ενδεχομένως δε σε όλη τη χώρα. Να που ο δήμος Θερμαϊκού διεκδικεί πανελλήνιο ρεκόρ στη φορομπηχτική πολιτική.
Όταν η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» έθεσε στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το θέμα των υψηλών δημοτικών τελών και ζήτησε να ακολουθήσει ο δήμος Θερμαϊκού το παράδειγμα άλλων δήμων, όπως του Δήμου Θεσσαλονίκης που μείωσε συμβολικά τα φθηνότερα από εμάς δημοτικά τέλη κατά 5%, η απάντηση του δημάρχου κ.Μαυρομάτη ήταν ότι αυτό το υψηλό επίπεδο των δημοτικών το βρήκε από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου. Παρέλειψε όμως να πει ότι τότε, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, διαρρήγνυε τα ιμάτιά του για τα πανάκριβα δημοτικά τέλη και υπόσχονταν προεκλογικά ότι μόλις αναλάβει ο ίδιος τον Δήμο, θα μειώσει τα τέλη «τουλάχιστον κατά 15%».

Καλούμε τον δήμαρχο Θερμαϊκού έστω και τώρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις του προς τους πολίτες του Θερμαϊκού και να προχωρήσει στην ελάφρυνση των συνδημοτών μας από τα πανάκριβα δημοτικά τέλη. Να έχει δε υπόψη του, ότι όλοι κρίνονται από τους κατοίκους του Θερμαϊκού και η απάντηση που θα δώσουν, θα είναι συντριπτική για τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.