Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο πολεμικός ανταποκριτής Γιώργος Γεωργιάδης

Στερνό κατευόδιο στον πολύ καλό φίλο, εξαίρετο δημοσιογράφο και βετεράνο πολεμικό ανταποκριτή, Γιώργο Γεωργιάδη, που έχασε τη μάχη για τη ζωή, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε ηλικία 62 ετών, δίνοντας την άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Είχαμε τη χαρά και την τύχη να δουλέψουμε μαζί για ένα διάστημα, κι εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσουμε την αγάπη του για το ρεπορτάζ και την ερευνητική δημοσιογραφία, την επαγγελματική του πληρότητα, αλλά επίσης την ανθρωπιά που έκρυβε μέσα του, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και τη βαθειά πίστη του στις μεγάλες αξίες του ουμανισμού, της δημοκρατίας και της κοινωνικής προκοπής. Καλό σου ταξίδι Γιώργο.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955 και υπήρξε για 30 χρόνια πολεμικός ανταποκριτής. Έκανε την πρώτη αποστολή του σε πόλεμο, το 1982, ως απεσταλμένος της Ελευθεροτυπίας στον Λίβανο. Στη συνέχεια κάλυψε τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Παλαιστινιακό, με αποστολές στον Λίβανο, την Βόρειο Αφρική, την Υεμένη και αλλού. Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε στην ΕΡΤ και το καλοκαίρι του 1989, με ομάδα συναδέλφων του, συμμετείχε στην δημιουργία τού MEGA.
Την ίδια χρονιά μετακινήθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Επίσης εργάστηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κάλυψε την εξέγερση στη Ρουμανία, την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας, το Αλβανικό, τις αλλαγές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο του Ιράκ, τον Εμφύλιο της Ρουάντα κ.ά. Επίσης κάλυψε πολλές φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί σε Πακιστάν, Ανατολία, Κωνσταντινούπολη, Ινδία, Τσουνάμι στη Σρι Λάνκα. Τα τελευταία χρόνια ταξίδευε στην υποσαχάρια Αφρική και ασχολήθηκε με το προσφυγικό.

Ήταν από τους πλέον γνωστούς ρεπόρτερ, δημοσιογράφους και ανταποκριτές της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης και τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το περιφερειακό κανάλι Ionian TV, και στο site ΗΜΕΡΑ Ζακύνθου, προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία του, την πείρα και τις γνώσεις που απέκτησε τόσες δεκαετίες, σε έναν από τους δυσκολότερους δημοσιογραφικά, χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.