Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Πάνω από 180 εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Περίπου 300 καλλιτέχνες, 100 εθελοντές, 60 φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, Συμφωνικές Ορχήστρες, η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και χορωδίες αναμένεται να «πλημμυρίσουν» με δρώμενα αρκετές γωνιές της Θεσσαλονίκης από τις 10 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου.

Συνολικά εκατόν ογδόντα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σχεδιάζονται για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε όλη την πόλη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στις πλατείες Αριστοτέλους, Τσιρογιάννη και Δημ. Γούναρη, στους πεζοδρόμους Αγίας Σοφίας και Ικτίνου, σε αγορά Μοδιάνο, Ροτόντα, Λαδάδικα, σιδηροδρομικό σταθμό, άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Καθολική Εκκλησία, Στοά Αγίου Μηνά, Αίθουσα δοκιμών ΚΟΘ.
Επίσης, θα λειτουργούν τρεις κεντρικές σκηνές στην πόλη, στην πλατεία Αριστοτέλους, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στην πλατεία Τσιρογιάννη, που θα φιλοξενούν καθημερινά μουσικά γεγονότα και στόχο έχουν να κινητοποιηθούν κάτοικοι και επισκέπτες και να τονωθεί η κίνηση στην αγορά.
Πέρα από μουσική και θέατρο στο σχεδιασμό των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται ακροβάτες, φωτογραφικές εκθέσεις, κυνήγι χαμένου θησαυρού και πυροτεχνήματα.
Την παραμονή των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτι στην Αριστοτέλους, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα βλέμματα όλων θα συγκεντρώσουν τα μουσικά, θεατρικά, χορευτικά δρώμενα, ακροβάτες και ηθοποιοί.
Όλες οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 140.000 ευρώ.
Το θέμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης που είναι προγραμματισμένη για αύριο  Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.