Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Εργατικό ατύχημα στην Επανομή σε έργο της ΔΕΥΑΘ

Φωτο αρχείου
Εργατικό ατύχημα, συνέβη στην Επανομή και ένας εργαζόμενος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ διέτρεξε κίνδυνο και ένας ακόμη συνάδελφός του που εργάζονταν μαζί σε όρυγμα της Αποχέτευσης Επανομής.

Το ατύχημα συνέβη όταν ο εργαζόμενος, ενώ βρισκόταν μέσα στο όρυγμα, δέχθηκε στο κεφάλι ένα σκαπτικό μηχάνημα της ΔΕΥΑΘ και στη συνέχεια καταπλακώθηκε από όγκους χωμάτων που έφτασαν μέχρι το λαιμό του, ενώ διέτρεξε σοβαρό κίνδυνο από ασφυξία. Ευτυχώς ανασύρθηκε γρήγορα από συναδέλφους του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ κινδύνευσε σοβαρά το ίδιο και ένας δεύτερος συνάδελφός του.
Το περιστατικό, διαδραματίσθηκε την 1η Νοεμβρίου, όμως έγινε γνωστό μόλις χτες, από ερώτηση που έκανε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής του «ΘερμαΓικού», Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος έθεσε θέμα, όπως και οι επικεφαλής των άλλων δύο δημοτικών παρατάξεων, Σπ. Κουζινόπουλος και Ντίνα Μώραλη, για το κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον Δήμο Θερμαϊκού και λαμβάνεται πρόνοια αποτροπής εργατικών ατυχημάτων.

Οι απαντήσεις που έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, Γιάννης Καλονάς, ότι είχαν τοποθετηθεί λαμαρίνες γύρω από το φρεάτιο και ότι ο εργαζόμενος καλύφθηκε από τους όγκους των χωμάτων «γιατί ήταν καθισμένος στο έδαφος», δεν θεωρήθηκαν επαρκείς από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που κάλεσαν τη διοίκηση του Δήμου να είναι πιο προσεκτική στα θέματα προστασίας των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.