Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ικανοποιητικά αποτελέσματα σύσκεψης για τον ΟΑΣΘ

Ικανοποίηση, εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, χαρακτηρίζοντας θετική «πέρα και έξω από τις διαφωνίες μας» τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Αύριο αναμένεται να καταστεί πιο σαφές το χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλών του δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ από τη διαφορά του ΦΠΑ, ενώ εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να εκταμιευθεί η δόση της κρατικής επιχορήγησης του Δεκεμβρίου προς τον Οργανισμό (3,9 εκατ. ευρώ).
΄Οπως είπε ο κ. Τσερμενίδης, ο ίδιος, μαζί με τεχνικούς συμβούλους του ΟΑΣΘ, θα βρίσκεται αύριο στο υπουργείο, προκειμένου να «δούμε τις λεπτομέρειες» για την καταβολή ως το τέλος του 2016 ποσού ύψους 12 εκατ. ευρώ, που αφορά στις οφειλές του δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ, από τη διαφορά του ΦΠΑ, μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου φέτος.
Σύμφωνα με τον κ.Τσερμενίδη, εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 αναμένεται να δοθεί το υπόλοιπο ποσό, των 6 εκατ. ευρώ, το οποίο απομένει για να συμπληρωθούν τα 18 εκατ. ευρώ, που -όπως υποστηρίζει ο ΟΑΣΘ και «αναγνώρισε ο υπουργός»- οφείλονται στον οργανισμό λόγω της διαφοράς του ΦΠΑ (σ.σ. η διαφορά προκύπτει από το γεγονός ότι ο ΟΑΣΘ εισπράττει με ΦΠΑ 13% και αποδίδει με 24%).
«Αύριο πάντως θα γνωρίζω λεπτομέρειες και θα μπορώ με μεγαλύτερη ακρίβεια να γνωρίζω πότε θα ξεκινήσει η καταβολή του ποσού των 12 εκατ. ευρώ», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας: «από το συγκεκριμένο ποσό θα πληρωθούν οι 2.300 εργαζόμενοι του οργανισμού, που είναι απλήρωτοι για τρίτο μήνα, συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσερμενίδης επισήμανε ότι στη διάρκεια της συνάντησης η διοίκηση του ΟΑΣΘ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το πλάνο που έχει καταρτίσει για τη λειτουργία του οργανισμού με ομαλότητα από την 1η Ιανουαρίου του 2017.
Ωστόσο, πρόσθεσε, όπως επισήμανε ο κ. Σπίρτζης, «αυτά είναι ζητήματα της τριμερούς επιτροπής που θα συνέλθει εκ νέου στο αμέσως επόμενο διάστημα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, οι πρόεδροι του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, του συνδικάτου εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, καθώς και συνεργάτες του ΟΑΣΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.