Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Η Θεσσαλονίκη τρίτη ανάμεσα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις

Η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα καταλαμβάνουν την τρίτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα, στη λίστα με τις επτά φθηνότερες πόλεις για να ζήσεις στην Ευρώπη, σύμφωνα με την κατάταξη που παρουσιάζει το Business Insider.

Στην έκθεση Glassdoor με τίτλο «Ποιες χώρες στην Ευρώπη προσφέρουν το καλύτερο βιοτικό επίπεδο» υπάρχουν πόλεις που μπορεί να προσφέρουν χαμηλούς μισθούς αλλά αποζημιώνουν τους κατοίκους τους με το χαμηλό κόστος διαβίωσης προφέροντας παράλληλα και ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.
Σύμφωνα με το Business Insider, οι επτά πόλεις που αξίζει να ζήσεις είναι:
1. Τάρτου: Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας και θεωρείται ως ένα σημαντικό «πνευματικό κεφάλαιο» λόγω του παλαιότερου και του πιο φημισμένου πανεπιστήμιου της χώρας, του Πανεπιστήμιου του Tartu.
2. Πόρτο: Σύμφωνα με το Glassdoor η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας είναι περίπου 70% φθηνότερη από την Νέα Υόρκη.
3. Θεσσαλονίκη: Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι δίπλα στη θάλασσα και αποτελεί ένα σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο για τη χώρα, παρέχοντας πολλές θέσεις εργασίας. Είναι επίσης ένα αξιόλογο τουριστικό μέρος χάρη στα μουσεία και τα ιστορικά μνημεία της.
4. Ταλίν: Το κόστος διαβίωσης είναι απίστευτα φθηνός ενώ οι μισθοί είναι σε άνοδο μια και η πόλη αποτελεί την πολιτική και οικονομική πρωτεύουσα της Εσθονίας.
5. Αθήνα: Μπορεί η πόλη να μαστίζεται από τη μεγάλη ανεργία και την προσφυγική κρίση, αλλά αν έχετε μια δουλειά, η Αθήνα αποτελεί μια προσιτή λύση.
6. Λισαβόνα: Σύμφωνα με το Glassdoor ο μέσος ετήσιος μισθός στην Πορτογαλία είναι περίπου 15.500 ευρώ, αλλά οι χαμηλές δαπάνες διαβίωσης βοηθούν έτσι ώστε τα χρήματα να μη εξαφανίζονται από τη τσέπη των κατοίκων.

7. Βαρκελώνη: Η έβδομη πιο πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή της Ε.Ε. Προσελκύει επαγγελματίες και τουρίστες από όλο τον κόσμο αφού το κόστος διαβίωσης εξακολουθεί να είναι χαμηλό σε σύγκριση με τους μισθούς που προσφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.