Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

«ΟΧΙ» λένε οι πολίτες στο «κούρεμα»


Αρνητικά κρίνουν έξι στους δέκα πολίτες τη συμφωνία των Βρυξελλών για το 'κούρεμα' του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCH για το “ΒΗΜΑ της Κυριακής”.

Ποσοστό 58,9% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου, εκτιμώντας πως ο λαός θα κληθεί να καταβάλει μεγάλα ανταλλάγματα χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα το 44% αξιολογεί αρνητικά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και το 14,9% μάλλον αρνητικά, έναντι 12,6% που κρίνει τις εξελίξεις ως θετικές και 23,1% ως «μάλλον θετικές».
Ταυτόχρονα η πλειοψηφία ζητεί σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, χωρίς ωστόσο να γίνεται συγκεκριμένη ως προς τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να τη στελεχώσουν.
Σύμφωνα εξάλλου με τη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε σήμερα, οι πολίτες απαντούν: ΝΔ 22,2%, ΠΑΣΟΚ 14,7%, ΚΚΕ 9,1%, ΛΑΟΣ 6,3%, ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, Δημοκρατική Αριστερά 4,2%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,4%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών 1,8%.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έρχονται εν μέσω πολιτικής «θύελλας» από τα χθεσινά πρωτοφανή γεγονότα στις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ανά την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.