Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ήρθαν στη χώρα μας μονάδες της "Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων";

Από το φόβο μήπως ξεσηκωθεί ο "εχθρός λαός", καταγγέλουν βουλευτής της ΝΔ και το ΚΚΕ
Αίσθηση, προκαλεί στην κοινή γνώμη, η αποκάλυψη που έκανε με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Θεόδωρος Καράογλου, ότι έφτασαν στη χώρα μας μεγάλα τμήματα της «Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων» (Eurogedfor), μαζί με τεθωρακισμένα οχήματα. Ενώ η ανησυχία των πολιτών είναι μήπως η άφιξη αυτής της ειδικής ομάδας καταστολής, έγινε για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ενδεχόμενα περιστατικά εξέγερσης του λαού από τα βάρβαρα και σκληρά μέτρα που καθημερινά επιβάλλονται. Για το ίδιο θέμα, κατέθεσαν ερώτηση και βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει κατηγορηματικά.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Καράογλου έχει ως εξής:  
«Έντονη είναι η φημολογία των τελευταίων ημερών, που κάνει λόγο για την άφιξη στη χώρα της μεγάλης παραστρατιωτικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor). Η μονάδα αυτή φέρεται να έχει αφιχθεί μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, πλήρως εξοπλισμένη με τεθωρακισμένα οχήματα. Αρχικά κατέφθασε ο εξοπλισμός της μονάδας και ακολούθησαν οι άνδρες και εν συνεχεία τα βαρέα οχήματα. Η συγκεκριμένη μονάδα είναι ένοπλο σώμα, που διαθέτει στον εξοπλισμό της τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. Δημιουργήθηκε για την εκτέλεση αποστολών και έχει λάβει μέλος σε επιχειρήσεις στο Κοσσυφοπέδιο, στο Αφγανιστάν κ.α.
Η χρονική συγκυρία άφιξης της ειδικής μονάδας καταστολής εξεγέρσεων, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι η παρουσία τους έγκειται σε κοινή άσκηση καταστολής εξεγέρσεων με την Ελληνική Αστυνομία. Η συγκεκριμένη στιγμή, όμως, προβληματίζει. Είναι έντονη η ανησυχία για τον λόγο έλευσης της μονάδας αυτής. Πληροφορίες φέρουν την Κυβέρνηση να έχει καλέσει την ειδική μονάδα καταστολής εξεγέρσεων για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα περιστατικά εξέγερσης του λαού από τα βάρβαρα και σκληρά μέτρα, που καθημερινά επιβάλλει. Εάν η Κυβέρνηση κάλεσε τη δύναμη αυτή για να καταστείλει τις αντιδράσεις των πολιτών έναντι των κυβερνητικών μέτρων, τότε εγείρεται μείζον εθνικό ζήτημα.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας εάν επιβεβαιώνει την άφιξη της ειδικής μονάδας καταστολής εξεγέρσεων στη χώρα μας, ώστε να λάβει μέρος σε αποστολές καταστολής των αντιδράσεων των πολιτών έναντι των κυβερνητικών μέτρων;»



Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ
Διαψεύδει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τα δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο ότι στην Ελλάδα έφτασε μονάδα της «Ευρωπαϊκής Δύναμης Χωροφυλακής» (Eurogendfor), με σκοπό τη διεξαγωγή ασκήσεων καταστολής πλήθους από κοινού με τα ΜΑΤ.
Συγκεκριμένα, το αρχηγείο της αστυνομίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση διάψευσης που κατέληγε πως "και η ανευθυνότητα έχει όρια".

Ερώτηση και του ΚΚΕ
Το θέμα ωστόσο έφερε στη Βουλή χθες το ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του, Γ. Μαρίνος και Θ. Παφίλης.
Όπως σημειώνουν οι δύο βουλευτές στην ερώτηση που απευθύνεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πρώτες μονάδες της Eurogendfor έφτασαν πριν από λίγες μέρες στην Ηγουμενίτσα, όπου μεταφέρθηκαν από τη βάση τους στην Ιταλία.
Πρόκειται για ειδική μονάδα στρατοχωροφυλακής που έχει δημιουργηθεί για το χτύπημα των λαϊκών κινητοποιήσεων εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι μία πρωτοβουλία από έξι κράτη, Γαλλία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Ισπανία και Ρουμανία με έδρα την Ιταλία, όπως διευκρινίζεται.
Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΚΚΕ, το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πολύ σοβαρό και δεν καλύπτεται από την τοποθέτηση της ΕΛ.ΑΣ. και ζητούν από τον υπουργό να μάθουν αν έχουν έρθει στην Ελλάδα τέτοιες δυνάμεις καταστολής, αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση αυτές, ή άλλες παρόμοιες δυνάμεις και ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για την «Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.