Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Παραλύει η χώρα, δοκιμάζεται η αντοχή της κυβέρνησης Παπανδρέου


Παραλύει την εβδομάδα που έρχεται η χώρα, λόγω των κινητοποιήσεων σε πολλούς κλάδους, ενώ η γενική απεργία που κήρυξαν για Τρίτη και Τετάρτη οι μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, θα δοκιμάσει την αντοχή της κυβέρνησης, η τύχη της οποίας κρέμεται πλέον σε μία κλωστή, λόγω των έντονων διαφωνιών που υπάρχουν στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος αλλά και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ήδη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κήρυξαν 48ωρη γενική απεργία την Τρίτη και Τετάρτη, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους τις ίδιες μέρες να περικυκλώσουν τη Βουλή, καθώς θα συζητιέται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που φέρνει νέα δεινά και δυσβάστακτα βάρη στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού, κυρίως στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους.
Για τη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ προετοιμάζονται οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών, οι σιδηροδρομικοί, οι ναυτεργάτες, οι λιμενεργάτες και οι υπάλληλοι της εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι την Τετάρτη και την Πέμπτη δηλώνουν έτοιμοι να στείλουν, μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων, ένα ηχηρότατο μήνυμα αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική που διαλύει τις εργασιακές συνθήκες. Στον χορό των κινητοποιήσεων της επόμενης εβδομάδας θα συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών.
Οι σιδηροδρομικοί από την πλευρά τους ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία, υπογραμμίζοντας πως θα αγωνιστούν για να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Στην ίδια κατεύθυνση, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πάρουν κι αυτοί μέρος στη 48ωρη απεργία, ενώ σκοπεύουν να τη συνεχίσουν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι αβέβαιο, καθώς η δικαιοσύνη αναμένεται να βάλει άλλη μια φορά φρένο στα σχέδιά τους.
Κατεβάζουν... ρολά από τη Δευτέρα οι εφορίες και οι φορολογούμενοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις συναλλαγές τους. Οι ΔΟΥ όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου. Οι εφοριακοί μπαίνουν στον χορό των κινητοποιήσεων αντιδρώντας στις δραματικές περικοπές των αποδοχών τους με την κατάργηση των επιδομάτων τους που φέρνει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Ταξί: "Θα ρίξουμε την κυβέρνηση"
Σε ό,τι αφορά τον χώρο των ταξί, χθες οι ιδιοκτήτες τους πραγματοποίησαν ακόμη μία μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα "Κάτω τα χέρια από το ταξί". Οι ιδιοκτήτες αναμένεται να αποφασίσουν κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων και προσανατολίζονται σε 3ήμερη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να συμπέσουν με την πανεργατική απεργία.
Τα πυρά του κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλος, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά στη συγκέντρωση των αυτοκινητιστών στην οδό Μάρνη, ότι "αν είναι να πεθάνουμε εμείς, θα πεθάνετε όλοι μαζί μας». Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι "θα πάμε τόσο κοντά τους, ώστε η ανάσα μας να τους πνίγει και να μην μπορούν να αναπνεύσουν", "Εμείς είμαστε αυτοί που θα ρίξουν την κυβέρνηση" και "θα περικυκλώσουμε το ξενοδοχείο των τροϊκανών και θα τους πάμε σηκωτούς στον Βενιζέλο".
Νέο γύρο κινητοποιήσεων αναμένεται να αποφασίσουν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο Ραγκούση που ακυρώνει τη μεταβατική 3ετή περίοδο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Δυναμικές κινητοποιήσεις λιμενεργατών-ναυτεργατών
Επίσης, σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου στα πλοία όλων των κατηγοριών αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Ταυτόχρονα, το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα ακόμα 24ωρο τις κινητοποιήσεις.
Οι ναυτεργάτες ζητούν την άμεση απαλλαγή της χώρας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και το ΔΝΤ, τη διατήρηση του ΝΑΤ και τη συνέχιση της χρηματοδότησης του από τον τακτικό προϋπολογισμό των παροχών όλων των ταμείων, όπως ίσχυε μέχρι το 2010, καθώς και τη διατήρηση των εφάπαξ παροχών.
Τέλος, στη 48ωρη απεργία αποφάσισαν να συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες και καλούν σε παλλαϊκή κινητοποίηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.