Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

"Να λειτουργήσει η ΑΕΝ στα κατάλληλα κτίρια" ζητούν οι πρόεδροι δύο Σχολών της Ακαδημίας


Χωρίς τα εργαστήρια είναι αδύνατη η παροχή εκπαίδευσης
επιπέδου, επισημαίνουν οι πρόεδροι των δύο Σχολών

Να παραμείνουν στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις οι σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και να συνεχίσουν να λειτουργούν στα κτίρια της ΑΕΝ που κρίθηκαν κατάλληλα από την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του ΤΕΕ, ζητούν οι πρόεδροι των Εκπαιδευτικών Συμβουλίων της Σχολής Πλοιάρχων και της Σχολής Μηχανικών, με επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Την ίδια επιστολή, την κοινοποίησαν στο γραφείο του πρωθυπουργού, στον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλιακής Πολιτικής και σε άλλους 12 φορείς, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Θερμαϊκού.

    Όπως υπογραμμίζουν με έμφαση οι πρόεδροι του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Σχολής Πλοιάρχων, Επίκουρος καθηγητής κ. Αθανάσιος Καρπώνης, Πλοίαρχος Α΄ Εμπορικού Ναυτικού και της Σχολής Μηχανικών, καθηγητής κ. Δημήτριος. Γουργουλης, Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. & Μηχανικός. Η/Υ, μετά την έκθεση του ΤΕΕ «παρέχεται η ασφαλής δυνατότητα χρήσης κτιρίων (των περισσοτέρων και πλέον σημαντικών), όπου υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια, που θα δώσουν τη δυνατότητα στην ΑΕΝ, να λειτουργήσει χωρίς τη χρήση εξωτερικών μονάδων και επομένως με το μικρότερο λειτουργικό κόστος».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής των προέδρων των δύο Σχολών έχει ως εξής:

  
ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΕΜΠ. ΝΑΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ       
ΣΧΟΛΕΣ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Νέα Μηχανιώνα, 12 Οκτωβρίου 2011

Προς:            κ. ΥΠ.Α.Α.Ν
Κοινοπ.:     1. Γραφείο κ. Πρωθυπουργού
2. κ. Γ.Γ. Ναυτιλιακής Πολιτικής
3. κ. ΥΠ. ΠΔΒΜΘ
4. κ. Γ.Γ. Ναυτιλιακής Πολιτικής
5. κ. Δ/τη ΑΕΝ Μακεδονίας
6. κ. Γ. Γ. Περ. Κ. Μακεδονίας
7. κ. Δήμαρχο Θερμαϊκού
8. ΕΕΕ
9. ΝΕΕ
10. ΠΝΟ
11. ΠΕΕΔΝΕ
12. ΠΕΠΕΝ
13. ΠΕΜΕΝ
         Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
      
Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, που έχει τις εγκαταστάσεις της στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, αποτελεί τη μοναδική παραγωγική Σχολή Πλοιάρχων και Μηχανικών του Ε.Ν. σε όλη τη Β. Ελλάδα.
Θεωρείται η πλέον εξοπλισμένη σε εκπαιδευτικές και εργαστηριακές υποδομές, η δε ποιότητα του παραγόμενου έργου της έχει αναγνωρισθεί από όλη την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα με δυναμική συνδρομή. Μια αναγνώριση που αποδεικνύεται έμπρακτα από το πλήθος των χορηγιών που έχουν γίνει προς αυτήν και μέσω των οποίων διαθέτει αυτή τη στιγμή τον πλέον σύγχρονο εκπαιδευτικό και εργαστηριακό εξοπλισμό για μια εκπαίδευση που ανταποκρίνεται απόλυτα στις σημερινές υψηλές ανάγκες της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας.
Το τρέχον Ακαδημαϊκό Έτος, η Ακαδημία μας δυστυχώς δε μπόρεσε να ξεκινήσει τη λειτουργία της, λόγω «προβλημάτων» στις κτιριακές υποδομές, που οδήγησαν σε απόφασή σας, για αναστολή λειτουργίας.
Ύστερα από την απόφασή σας αυτή το εκπαιδευτικό προσωπικό δήλωσε έγγραφα την προθυμία και θέλησή του να συνεχίσει το έργο του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις που θα ανταποκρινόντουσαν στο ελάχιστο προσδοκώμενο αποτέλεσμα, κατά προτίμηση στην ίδια περιοχή.
Εν τω μεταξύ και ύστερα από:
(i)                 Την επίσκεψή μας στις διατιθέμενες σχολικές εγκαταστάσεις της περιοχής και
(ii)               Την πραγματογνωμοσύνη, που πραγματοποίησε στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΑΕΝ Μακεδονίας πραγματογνώμονας Πολιτικός Μηχανικός, που ορίσθηκε με απόφαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (θεσμοθετημένο τεχνικό σύμβουλο του κράτους) και την οποία σας επισυνάπτουμε.
Προέκυψε ότι αφενός:
(i)                   Είναι αδύνατη η παροχή της εκπαίδευσης στο απαιτούμενο υψηλό επίπεδο όπως αυτό συνέβαινε μέχρι σήμερα στη δε Σχολή Πλοιάρχων είναι αδύνατη η πραγματοποίηση υποχρεωτικών εργαστηρίων με αποτέλεσμα οι σπουδαστές να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα ναυτολόγησης ή ακόμη και απόκτησης πτυχίου,
και αφετέρου,
(ii)                 Παρέχεται η ασφαλής δυνατότητα χρήσης κτιρίων (των περισσοτέρων και πλέον σημαντικών), όπου υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια, που θα δώσουν τη δυνατότητα στην ΑΕΝ, να λειτουργήσει χωρίς τη χρήση εξωτερικών μονάδων και επομένως με το μικρότερο λειτουργικό κόστος.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω, παρακαλούμε να επιτρέψετε τη απρόσκοπτη λειτουργία της ΑΕΝ Μακεδονίας στις εγκαταστάσεις της, στα κτίρια που παρέχεται αυτή η δυνατότητα από την παραπάνω πραγματογνωμοσύνη.
Με τιμή
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
1.      ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ: Επίκ. Καθηγητής Αθ. ΚΑΡΠΩΝΗΣ, Πλοίαρχος Α΄ ΕΝ
2.      ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: Καθηγητής Δημ. ΓΟΥΡΓΟΥΛΗΣ, Δρ. Ηλ. Μηχ. & Μηχ. Η/Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.