Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αχτίδα συναίνεσης στο δήμο Θερμαϊκού


Αχτίδα συναίνεσης στο δήμο Θερμαϊκού, φάνηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας, όταν τόσο από τη διοίκηση του δήμου, όσο και από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, έγιναν ανοίγματα εκατέρωθεν. Κάτι που δημιουργεί προσδοκίες ότι θα σταματήσουν επιτέλους οι αντιπαλότητες και οι "τρικλοποδιές" στο έργο της δημοτικής αρχής, για μία περισσότερο εποικοδομητική συνεργασία για το καλό του δήμου και των δημοτών.

Η διοίκηση και προσωπικά ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής, αποδέχτηκαν την πρόταση να μετέχει εκπρόσωπος της παράταξης «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» του κ. Γιάννη Μαυρομάτη στο διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερμαϊκού. Ενώ από την πλευρά του ο κ. Μαυρομάτης και οι σύμβουλοι της παράταξής του, ψήφισαν τον Οργανισμό Λειτουργίας του δήμου, ώστε, όπως είπαν, «να έχει ο δήμος τη διαχειριστική επάρκεια και να μπορεί να μετέχει στο ευρωπαϊκά προγράμματα.
Νωρίτερα ο κ. Αλεξανδρής είχε παροτρύνει τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να αντιμετωπίζουν τη διοίκηση του δήμου «με μεγαλύτερη κατανόηση και λιγότερη αντιπαλότητα», ενώ κάποια στιγμή, όταν υπήρξε αντιπαράθεση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Κυριάκου Στεφανίδη με τον πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας, ο δήμαρχος κ. Αλεξανδρής ζήτησε να σταματήσουν οι αντιπαλότητες του παρελθόντος. «Ο δήμος έχει συνέχεια. Δεν πρέπει να δημιουργούνται αντιπαραθέσεις», είπε.
Τα αίματα άναψαν, όταν μιλώντας εκτός ημερήσιας διάταξης ο κ. Μαυρομάτης εγκάλεσε τη διοίκηση του δήμου ότι επί δέκα μήνες δεν έκανε τίποτα για τη δημιουργία στη Μηχανιώνα «Μουσείου Παιχνιδιού», με βάση τις κούκλες που είχε δωρήσει παλαιότερα η επιχειρηματίας κ. Βιλδιρίδη.  Ενώ απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Στεφανίδη τον  κατηγόρησε ότι μίλησε για «λαμογιά» της κ. Βιλδιρίδη και μετά έτρεχε να της ζητήσει συγνώμη.
Απαντώντας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου παρατήρησε ότι ο κ. Μαυρομάτης ήταν αυτός που πυροδότησε τότε το θέμα. «Δεν υπήρξε καμία αναφορά σε λαμογιά. Αυτά είναι δικά σας λόγια. Εσείς πηγαίνατε στην κ.Βιλδιρίδη και με κατηγορούσατε». Ενώ άφησε υπονοούμενα για μελέτες ύψους 350.000 ευρώ για το «Μουσείο παιχνιδιού», κάποιες από τις οποίες μάλιστα υλοποιήθηκαν.
Πάντως λίγο αργότερα ο κ. Στεφανίδης, απαντώντας και στις παραινέσεις του δημάρχου να σταματήσουν οι αντιπαλότητες, ζήτησε συγνώμη για τις συχνές αναφορές του στο παρελθόν, παρατήρησε όμως ότι αυτό γίνεται προκειμένου να υπάρχει σύγκριση των όσων γίνονταν επί δημαρχίας Μαυρομάτη στο δήμο Μηχανιώνας, όπου ο ίδιος ήταν επικεφαλής της αντιπολίτευσης, με τον τρόπο λειτουργίας του δήμου σήμερα.  Καθώς, όπως σημείωσε με έμφαση «μόνο όποιος μπορεί να συγκρίνει, μπορεί και να κρίνει».
Και μία και νωρίτερα αναφερθήκαμε στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, πρέπει να υπογραμμίσουμε την ενέργεια του αντιπροέδρου της, Γιάννη Τσαπουρνά, ο οποίος δεν αποδέχτηκε να λαμβάνει την προβλεπόμενη αποζημίωση, προκειμένου να υπάρχει όφελος για το δήμο. Την πράξη αυτή, επικρότησαν όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, συγχαίροντας τον κ. Τσαπουρνά για την απόφασή του, αν και προσφέρει επί πολλές ώρες την ημέρα τις υπηρεσίες του για το καλό της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.