Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Οι μαθητές της Θεσσαλονίκης γύρισαν την πλάτη στους επισήμους που ... απουσίαζαν!!

Μικροένταση προκλήθηκε λίγο μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, όταν εκπαιδευτικοί και άλλοι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, πραγματοποίησαν πορεία μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Αξιοσημείωτη, η απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, αλλά και βουλευτών, γεγονός που σχολιάστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, που παρέστη στην εξέδρα των επισήμων μαζί με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Η μαθητική νεολαία είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει σήμερα η Ελλάδα. Όλοι εκείνοι που διαχρονικά οδήγησαν τη χώρα εδώ που την οδήγησαν, οφείλουν ένα ειλικρινές συγνώμη στη νέα γενιά, η οποία πολύ φοβάμαι ότι με τις νέες αποφάσεις θα δεχτεί επιτήρηση και επιτρόπους μόνιμους στα οράματά της» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.
«Δυστυχώς την σημερινή ημέρα αυτή της γιορτής, που βλέπουμε τα νιάτα να παρελαύνουν με ζωντάνια, βρισκόμαστε σε μία οικονομική κατάσταση, όπου το μέλλον διαφαίνεται σκοτεινό. Οφείλουμε, παρά τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν, η γενιά η δική μας και οι προηγούμενες, να μην ξανακάνουμε λάθη του παρελθόντος. Το οφείλουμε στα παιδιά», τόνισε από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και πραγματοποιήθηκε στην οδό Τσιμισκή (από τη Διαγώνιο μέχρι την Ι.Δραγούμη), με τη συμμετοχή σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης και τμημάτων σημαιοφόρων γυμνασίων, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ του δήμου Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, έγινε κατάθεση στεφάνων στο Γ Σώμα Στρατού, από εκπροσώπους μαθητών σχολείων των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, κάποιοι μαθητές γυμνασίου έστρεψαν το κεφάλι τους προς την αντίθετη κατεύθυνση την ώρα που περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, εισπράττοντας χειροκροτήματα από μερίδα συγκεντρωμένων.
Γύρω από την εξέδρα των επισήμων, είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί των πέντε ΕΛΜΕ, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη εργατικών σωματείων, καθώς και «αγανακτισμένοι», οι οποίοι ανήρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.