Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζεται το μπλόκο της ΓΕΝΟΠ στην έκδοση των φουσκωμένων λογαριασμών της ΔΕΗ


Συνεχίζεται η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς της Αθήνας, με στόχο να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων. «Ήρθαμε εδώ γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος και πρόβλεψε ότι πάνω από 700.000 νοικοκυριά θα βυθιστούν στο σκοτάδι.

«Εμείς το ρεύμα στον φτωχό, τον άνεργο δεν θα το κόψουμε κι ας μας βάλουν φυλακή...Ήρθαμε για να μείνουμε, για να δώσουμε μάχη», διεμήνυσε.
Την Τετάρτη το βράδυ ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια που μπορεί να κοστίσουν ακριβά στη χώρα» και κάλεσε τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να αποχωρήσει από το κτήριο. Έκανε μάλιστα γνωστό πως έχει δώσει εντολή στη διοίκηση της ΔΕΗ να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση.
«Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί συνάνθρωποι μας» ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Μετά την παρέμβαση του κ. Παπακωνσταντίνου και πηγές της διοίκησης της ΔΕΗ διεμήνυαν: «Έχουμε και άλλες λύσεις σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς» απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ. Οι ίδιες πηγές δεν έδιναν περισσότερες λεπτομέρειες για το αν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης λογαριασμών από άλλο μηχανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.