Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Αντ. Σαμαράς: "Σκοτεινά σημεία στη συμφωνία"


Σκοτεινά σημεία βλέπει ο Αντώνης Σαμαράς στη συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι «τώρα συμβαίνει αυτό ακριβώς που όλοι απεύχονταν, αυτό που όλοι εξόρκιζαν».

«Και γι' αυτό κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει, κι όποιος πανηγυρίζει, απλώς αυτο-γελοιοποιείται», συμπληρώνει, υπενθυμίζοντας τη θέση που πρέσβευε η κυβέρνηση κατά το παρελθόν πως το κούρεμα θα έπρεπε να αποφευχθεί γιατί θα κινδύνευε σοβαρά τόσο το τραπεζικό σύστημα όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία..
Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει πως η στάση και οι θέσεις του κόμματός του όλο το τελευταίο διάστημα έχουν δικαιωθεί και ζητά αυτό να αναγνωριστεί από όσους έκαναν σκληρή και κακόπιστη κριτική στον ίδιο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Εκτιμά ακόμη πως το κούρεμα έγινε αναπόφευκτο γιατί το χρέος έγινε μη βιώσιμο και αυτή η εξέλιξη, όπως αναφέρει, φωτογραφίζει την πλήρη αποτυχία της πολιτικής που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα.
Κάνοντας λόγο για αδιαμφισβήτητη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε την Ελλάδα με χρέος προς ΑΕΠ 120% και της επέβαλε μια «σωτηρία» που αντί να προκαλέσει μείωση του ελλείμματος προκάλεσε αύξηση της ύφεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.