Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τριτοκοσμικές σχολικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη


Περισσότερο από ένας μήνας ήδη  πέρασε από τον αγιασμό στα σχολεία της χώρας και οι τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι οι μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους συνεχίζουν να είναι πραγματικότητα. Οι σχολικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη είναι τριτοκοσμικές.

Όπως καταγγέλει σε ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Θεόδωρος Καράογλου, σε πολλές περιπτώσεις οι μαθητές καλούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε αίθουσες-κλουβιά, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους με γυψοσανίδες και πολλές φορές και με κουρτίνες! Η απουσία των βιβλίων, σε συνδυασμό με τα οξύτατα προβλήματα σχολικής στέγης, έχουν προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.
Οι καθυστερήσεις, οι παλινωδίες της Κυβέρνησης και η προχειρότητα στον προγραμματισμό, έχουν προκαλέσει μια ασφυκτική κατάσταση, όπου επιστρατεύονται ακόμη και κοντέινερ για την κάλυψη των αναγκών. Η αλματώδης αύξηση του μαθητικού δυναμικού δημιουργεί ανησυχία, καθώς δεν υπάρχουν αίθουσες, οι τουαλέτες δεν επαρκούν και οι αύλειοι χώροι είναι περιορισμένοι. Οι συνθήκες αυτές είναι τριτοκοσμικές και αποκαλύπτουν την αδιαφορία και την αδράνεια της Κυβέρνησης στον τομέα της παιδείας.
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων: Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να εκλείψουν οι τριτοκοσμικές συνθήκες στις σχολικές υποδομές της χώρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.