Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Εισαγγελική έρευνα για τις σχέσεις Αστυνομίας-κουκουλοφόρων μετά τις καταγγελίες ΚΚΕ


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις καταγγελίες της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για διασύνδεση κουκουλοφόρων με την Αστυνομία διέταξε σήμερα η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ζήτησε χθες να διερευνηθούν οι καταγγελίες της κ. Παπαρήγα περί αστυνομικών που ντύθηκαν κουκουλοφόροι κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Πέμπτης.
Η κ. Παπαρήγα κατήγγειλε ακόμη ότι το βράδυ της ίδιας μέρας, που σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές κουκουλοφόρων και μελών του ΠΑΜΕ, «έξω από τη ΓΑΔΑ υπήρχε ομάδα αστυνομικών και κουκουλοφόροι» οι οποίοι, όπως ανέφερε, «πανηγύριζαν κι έλεγαν "τους φάγαμε"».
Η κ. Παπαρήγα ανέφερε πως υπάρχουν στοιχεία για αυτά που καταγγέλλει, προσθέτοντας πως θα υπάρξει και σχετικό δημοσίευμα στο «Ριζοσπάστη.
Μετά τις καταγγελίες της κ. Παπαρήγα μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, ο υπουργός Προστασίας ζήτησε με επιστολή του προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για τις συγκεκριμένες καταγγελίες «καθώς τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες και ξένες προς την αποστολή, το ρόλο και τις λειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας».
Ο κ. Παπουτσής τόνισε πως «η Ελληνική Αστυνομία είναι αυστηρά προσηλωμένη στην τήρηση του Συντάγματος και των νόμων του Κράτους» προσθέτοντας πως «όσα καταγγέλθηκαν από τη Γενική Γραμματέα του Κ.Κ.Ε αποτελούν εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες».
Και συμπλήρωσε: «Εάν ισχύουν, πιστοποιούν την ύπαρξη και τη λειτουργία παρακράτους, που καθοδηγείται από σκοτεινό κέντρο εκτός του νόμιμου και του συνταγματικού πλαισίου της χώρας. Εάν ισχύουν, πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατικής ομαλότητας. Έχω, ήδη, ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να αναλάβει αμέσως και να φέρει σε πέρας, χωρίς καθυστέρηση, την έρευνα για όλα τα στοιχεία που κατέχει το Κ.Κ.Ε.».
Καταλήγοντας σημείωσε πως η κ. Παπαρήγα έχει παράλληλα την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα την κυβέρνηση και τη Βουλή με όποια στοιχεία διαθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.