Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

"To κούρεμα δεν θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας", λέει ο Γ.Βάϊτμαν


Επιφυλακτικός για το ευρωπαϊκό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους εμφανίζεται ο επικεφαλής της γερμανικής Bundesbank, επισημαίνοντας ότι ενδέχεται να οδηγήσει σε συγκεντρωτισμό των κινδύνων εντός της ευρωζώνης. Προειδοποιεί μάλιστα ότι η προσέγγιση αυτή θα μπορούσε τελικά να δημιουργήσει προβλήματα για τα νέα κράτη - μέλη.

Υπογραμμίζει επίσης ότι η συμφωνία για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες ομολογιούχοι κατά 50% θα μειώσει το δανειακό βάρος της Ελλάδας αλλά δεν θα λύσει τα θεμελιώδη προβλήματά της.
«Θα ήταν καταστροφικό αν δημιουργείτο η εντύπωση ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα επιλύονται όχι με τις προσπάθειες των επηρεαζόμενων χωρών, αλλά μέσω βοήθειας από άλλους ή μέσω μέτρων αναδιάρθρωσης χρέους», τονίζει ο Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.
Σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, «αυτό θα κατέστρεφε την εμπιστοσύνη στα βιώσιμα δημοσιονομικά μεγέθη και την πίστη στις κυβερνήσεις και η κρίση θα μεταδιδόταν και σε άλλες χώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.