Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και πάλι το αποχετευτικό της Επανομής


Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, βρίσκεται μπλεγμένο και πάλι το θέμα αποχέτευσης της Επανομής, μετά την ανεξήγητη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του κράτους να μην εγκρίνει, για καθαρά τυπικούς λόγους, τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε εγκρίνει πανηγυρικά τη σύμβαση αυτή.

Μετά από την απρόσμενη αυτή εξέλιξη, ο δήμος Θερμαϊκού απέστειλε κατεπειγόντως στην Αθήνα τον νομικό του σύμβουλο για να καταθέσει αίτηση αναίρεσης της απόφασης, οπότε το θέμα πλέον θα συζητηθεί στο Δευτεροβάθμιο όργανο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Και εάν σε ένα μήνα δεν υπάρξει απόφαση, τότε αυτοδικαίως εγκρίνεται η σύμβαση, όπως αυτή έχει συναφθεί ανάμεσα στην πρώην Δημοτική Εταιρία Ύδρευσης-Αποχέτευσης Επανομής (και νυν ΔΕΥΑΘ) και στον ανάδοχο του έργου  εργολάβο.
Όμως, με όλη αυτή τη γραφειοκρατική διαδικασία, χάνεται πολύτιμος χρόνος, καθυστερεί η έναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού της Επανομής και συνεχίζεται η ταλαιπωρία των κατοίκων της, που συνεχίζουν να κινούνται μέσα σε κατεστραμμένους, λόγω των παλιών εργασιών του αποχετευτικού, δρόμου.
Όπως είναι γνωστό, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου που θα κατασκευάσει τη β΄ φάση του αποχετευτικού αγωγού της Επανομής, είχε διεξαχθεί πριν από 5 μήνες, στις 5 Μαίου. Λίγες μέρες αργότερα, στις 17-5-2011, η αρμόδια επιτροπή της ΔΕΥΑ Επανομής, ανάρτησε το σχετικό πρακτικό, με το οποίο ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε στον τρίτο από τους εργολήπτες που συμμετείχαν, καθώς θεωρήθηκε πιο φερέγγυος και πιο αξιόπιστος.

Όμως, ο πρώτος από τους εργολήπτες που έλαβαν μέρος, έκανε ένσταση. Και όταν η ένστασή του απορρίφθηκε από την επιτροπή της ΔΕΥΑ Επανομής, τότε αυτός προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θεωρώντας ότι κακώς ο διαγωνισμός δεν κατακυρώθηκε στο όνομά του.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θεώρησες ότι καλώς έγινε η διαδικασία της σύμβασης και δικαίωσε τη ΔΕΥΑ Επανομής. Όμως η σύμβαση ανάθεσης για την κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού της Επανομής, επειδή ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ, έπρεπε να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για να φτάσουμε στην απόφαση που προαναφέραμε.

Διαβάστε περισσότερα για την αποχέτευση της Επανομής:
http://farosthermaikou.blogspot.com/2011/08/blog-post_8048.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.