Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Το "κούρεμα" και οι πεταμένες στα σκουπίδια θυσίες του ελληνικού λαού


Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά από τους πανηγυρισμούς του κ. Παπανδρέου και της κυρίας Μέρκελ, όλη αυτή η πρεμούρα για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους έγινε για να επιστρέψει το ελληνικό χρέος μετά από μία δεκαετία παρακαλώ, εκεί που ήταν πριν 3 χρόνια, στο έλλειμμα 120% του ΑΕΠ. Κι όλες αυτές οι θυσίες της τελευταίας δεκαετίας; Το πετσόκομμα σε μισθούς και συντάξεις; Τα χιλιάδες κλειστά μαγαζιά; Οι εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένοι και άνεργοι; Τα 60 περίπου δις που πετάχτηκαν στον αέρα; Κάποιος δεν πρέπει να πληρώσει για μία εγκληματική πολιτική που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής;

Σε συμφωνία με τις τράπεζες για κούρεμα της τάξης του 50 % του ελληνικού χρέους κατέληξαν ηγέτες των 17 κρατών μελών της ευρωζώνης έπειτα και από τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα.
Ο στόχος -τον οποίο υπέδειξε πριν τη Σύνοδο η Άνγκελα Μέρκελ- είναι να περικοπεί το ελληνικό χρέος κατά 100 δισ. ευρώ και να φτάσει στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα καθοριστούν κατόπιν διαπραγματεύσεων με το IIF. Για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα η Κομισιόν σε συνεργασία με την τρόικα θα δημιουργήσουν επιτόπιο εποπτικό μηχανισμό για τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.