Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Το "κούρεμα" και οι πεταμένες στα σκουπίδια θυσίες του ελληνικού λαού


Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά από τους πανηγυρισμούς του κ. Παπανδρέου και της κυρίας Μέρκελ, όλη αυτή η πρεμούρα για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους έγινε για να επιστρέψει το ελληνικό χρέος μετά από μία δεκαετία παρακαλώ, εκεί που ήταν πριν 3 χρόνια, στο έλλειμμα 120% του ΑΕΠ. Κι όλες αυτές οι θυσίες της τελευταίας δεκαετίας; Το πετσόκομμα σε μισθούς και συντάξεις; Τα χιλιάδες κλειστά μαγαζιά; Οι εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένοι και άνεργοι; Τα 60 περίπου δις που πετάχτηκαν στον αέρα; Κάποιος δεν πρέπει να πληρώσει για μία εγκληματική πολιτική που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής;

Σε συμφωνία με τις τράπεζες για κούρεμα της τάξης του 50 % του ελληνικού χρέους κατέληξαν ηγέτες των 17 κρατών μελών της ευρωζώνης έπειτα και από τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα.
Ο στόχος -τον οποίο υπέδειξε πριν τη Σύνοδο η Άνγκελα Μέρκελ- είναι να περικοπεί το ελληνικό χρέος κατά 100 δισ. ευρώ και να φτάσει στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα καθοριστούν κατόπιν διαπραγματεύσεων με το IIF. Για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα η Κομισιόν σε συνεργασία με την τρόικα θα δημιουργήσουν επιτόπιο εποπτικό μηχανισμό για τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου