Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο


Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν, με χωριστά αιτήματα, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ. Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε και από τους 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, σε σύνολο 295 βουλευτών, «ναι» ψήφισαν 154 και «όχι» 141.

Την Πέμπτη το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί επί των άρθρων ώστε να γίνει νόμος του κράτους. Επίμαχο άρθρο είναι το 37, που αποδυναμώνει τις κλαδικές συμβάσεις. Ήδη η πρώην υπουργός και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Λούκα Κατσέλη το έχει καταψηφίσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, εκφράζοντας την ελπίδα να γίνουν αλλαγές ώστε να μπορέσει το ψηφίσει στην Ολομέλεια. Και άλλοι «πράσινοι» βουλευτές έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το ίδιο άρθρο, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών έχει διαμηνύσει πως το άρθρο αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή της έκτης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Διαβεβαιώσεις Γ. Κουτρουμάνη για την ΕΓΣΣΕ
Νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης τόνισε από το βήμα της Βουλής πως «θα διατηρηθεί σε κάθε περίπτωση η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», ενώ επισήμανε πως δεν καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις αλλά αναστέλλεται η επέκτασή τους. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρησιακές συμβάσεις, σημείωσε πως διευκολύνεται η σύναψή τους, όμως τόνισε πως αυτό είναι πολύ καλύτερο, από αυτό που συμβαίνει σήμερα, τις ατομικές δηλαδή συμβάσεις, όπως είπε.
Δραματικοί τόνοι από τον Ευ. Βενιζέλο
Στη δική του ομιλία ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμιμσε την αναγκαιότητα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, καλώντας σε δραματικό τόνο τους βουλευτές να αντιληφθούν ότι σε περίπτωση καταψήφισης «δεν υπάρχει αύριο» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.