Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

"Στεγνά" τα βενζινάδικα από καύσιμα


«Στέγνωσαν» από αμόλυβδη βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης τα βενζινάδικα λόγω της πολυήμερης απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων. Και χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ και επαγγελματίες οδηγοί, επιδίδονται καθημερινά σε σαφάρι αναζήτησης κάποιας σταγόνας υγρού καυσίμου. Τεράστιο πρόβλημα δημιουργήθηκε και με τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης, αφού ανεστάλησαν όλες οι διανομές.  

Τα περισσότερα πρατήρια ξέμειναν ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης. Παρόλα αυτά, δεν παρατηρήθηκαν ουρές, δεδομένου ότι η απεργία ήταν αναμενόμενη και οι οδηγοί έσπευσαν να προμηθευτούν βενζίνη κατά τις προηγούμενες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν καταγράφηκαν φαινόμενα αισχροκέρδειας, αφού η τιμή της αμόλυβδης κυμάνθηκε στα επίπεδα του 1,65-1,7 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών καυσίμων.
“Ο κόσμος, προκειμένου να μην ξεμείνει, υποχρεώθηκε να φουλάρει τα ρεζερβουάρ του ακόμα και με τα πιο ακριβά καύσιμα, όπως οι βενζίνες 100 οκτανίων”, ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης “Ο Άγιος Χριστόφορος” Σπύρος Μελίδης και πρόσθεσε: “Ευτυχώς αύριο λήγει η απεργία, κι έτσι δεν πρόκειται να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στην αγορά”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη είχαν απομείνει καύσιμα σε περίπου 70 πρατήρια, νούμερο που αντιστοιχεί περίπου στο 30% των βενζινάδικων της πόλης. Σύμφωνα, όμως, με τις εκτιμήσεις των βενζινοπωλών, μέχρι σήμερα το πρωί δεν θα υπάρχει διαθέσιμη ούτε μία σταγόνα.

Μας λυπήθηκε ο καιρός
Ο καιρός το περασμένο Σάββατο, πρώτη ημέρα διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης για φέτος, ήταν χειμωνιάτικος. Χιλιάδες πολίτες περίμεναν -μάταια- τους διανομείς προκειμένου να ζεσταθούν. Ευτυχώς από το απόγευμα της Κυριακής η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει σοβαρό πρόβλημα, από το γεγονός ότι οι καυστήρες δεν πήραν μπροστά και τα σώματα των καλοριφέρ δεν ζεστάθηκαν. “Ορισμένοι πολίτες είχαν από πέρυσι κάποια μικρά αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης, κι έτσι δεν βρέθηκαν αντιμέτωποι με το κρύο”, είπε ο πρόεδρος των Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Νομού Θεσσαλονίκης Ιωάννης Αγάντας και υπογράμμισε: “Κάποιοι που είχαν την οικονομική δυνατότητα επέλεξαν να ανεφοδιαστούν με το κατά πολύ ακριβότερο πετρέλαιο κίνησης. Αυτή τη στιγμή οι λίστες αναμονής για παράδοση πετρελαίου θέρμανσης είναι τεράστιες και μεγαλώνουν διαρκώς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.