Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

"ΟΧΙ" στον αποκλεισμό μαθητών από τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου


Η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού με ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να αποκλείσει μέρος της μαθητικής νεολαίας από τη συμμετοχή της στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο με εγκύκλιό του απαγόρευσε στους μαθητές τα σχολεία των οποίων τελούσαν για περισσότερες ημέρες υπό κατάληψη να παρελάσουν, με το αιτιολογικό  ότι δεν πρέπει να χαθούν ώρες διδασκαλίας στις πρόβες των παρελάσεων.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου Θερμαϊκού, που υπογράφεται από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Αλεξανδρή:
«Δεν κατανοούμε από πού πηγάζει το δικαίωμα της Υπουργού να αποκλείει με προσχηματικές δικαιολογίες Έλληνες πολίτες, και μάλιστα τη νεολαία μας, από την κορυφαία στιγμή των εορταστικών εκδηλώσεων.
Τη στιγμή που δοκιμάζεται ο Ελληνικός λαός με σκληρά μέτρα, η ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία είναι πιο επιτακτική από ποτέ άλλοτε. Δεν χωρούν αποκλεισμοί και, αλίμονο, «τιμωρία» της μαχητικότητας  της μαθητικής νεολαίας του τόπου μας.
Η θέλησή μας είναι να συμμετάσχουν κανονικά στις παρελάσεις οι μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η επιθυμία μας εκφράζει και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία πάντοτε διδάσκει τα εθνικά ιδεώδη, καθοδηγώντας σωστά το πιο ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας μας, τα παιδιά μας.
θα είμαστε στις θέσεις μας για να τους καμαρώσουμε και να τους χειροκροτήσουμε», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Θερμαϊκού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.