Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Με λουκέτο κινδυνεύουν "Ποσειδώνιο" και Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης λόγω χρεών


Με λουκέτο, λόγω χρεών, κινδυνεύουν το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, που εξυπηρετεί όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά και το Εθνικό Κολυμβητήριο στην περιοχή της πανεπιστημιούπολης Θεσσαλονίκης, καθώς το αρμόδιο Υπουργείο αποφάσισε την περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων.

Το θέμα έφερε στη βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Θεόδωρος Καράογλου, επισημαίνοντας ότι προφανώς, οι διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό, που προήλθαν από τον υγρό στίβο το προηγούμενο διάστημα, είναι αδιάφορες για την Κυβέρνηση.  
Οι εθνικές ομάδες πόλο έκαναν περήφανη τη χώρα μας, αλλά οι θρίαμβοι αυτοί είναι άνευ νοήματος. Ζήτημα χρόνου είναι, λοιπόν, να κλείσουν τα δυο αυτά κολυμβητήρια, καθώς τα χρέη προς την επιχείρηση αερίου και τη ΔΕΗ είναι ιδιαίτερα αυξημένα.
Το ποσό που οφείλουν τα δύο κολυμβητήρια ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ και πρέπει το συντομότερο δυνατό να βρεθεί μια λύση. Το κλείσιμο των δυο σημαντικότερων κολυμβητηρίων της Θεσσαλονίκης συνεπάγεται, ότι 2.500 αθλητές και πολίτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις πισίνες τους.
Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύση, προτού είναι πολύ αργά. Το Ποσειδώνιο και το Εθνικό Κολυμβητήριο είναι τα ιστορικότερα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης και πιθανό κλείσιμό τους θα έχει σίγουρα επιπτώσεις στις αθλητικές επιδόσεις.
Με βάση όλα αυτά ο κ. Καράογλου ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο του, έτσι ώστε να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο το Ποσειδώνιο και το Εθνικό Κολυμβητήριο, που κινδυνεύουν να κλείσουν  λόγω χρεών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.