Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Αόριστες υποσχέσεις Χρυσοχοίδη για το θέμα της ΑΕΝ Μακεδονίας

Τίποτα καινούριο, δεν παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, απαντώντας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που είχαν καταθέσει ερωτήσεις για το θέμα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας. Και το πιο σημαντικό, δεν δεσμεύτηκε ότι θα διατεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια για την άμεση αποκατάσταση των όποιων βλαβών υπάρχουν στα κτίρια της ΑΕΝ, ώστε να επαναλειτουργήσουν αυτά γρήγορα και να πάψουν οι 800 και πλέον σπουδαστές τους να είναι διασκορπισμένοι σε διάφορες σχολικές εγκαταστάσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε στη Βουλή ότι έχει ήδη ανατεθεί μελέτη από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αποκατάσταση των κτιρίων, ενώ τα μαθήματα γίνονται στα γυμνάσια της Μηχανιώνας και το ΕΠΑΛ της Επανομής του δήμου Θερμαϊκού.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβίβασε σχετικό έγγραφο στη Βουλή και συγκεκριμένα προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που υπέβαλαν σχετικές ερωτήσεις, στους οποίους έκανε γνωστό ότι τα θεωρητικά μαθήματα των σπουδαστών θα πραγματοποιηθούν σε κτίριο του δήμου Θερμαϊκού (Καψαλάκειο Πολιτιστικό Κέντρο) και τα πρακτικά σε εξωτερικό χώρο, ενώ γίνεται προσπάθεια και για την εξεύρεση πόρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή σίτισης και στέγασης το συντομότερο δυνατό.
Ερωτήσεις για το θέμα είχαν υποβάλει οι βουλευτές της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου και Γιάννης Πλακιωτάκης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης και Σοφία Καλαντίδου αλλά και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνης.

Θέλουν μόνιμη λύση για την Ακαδημία
Πάντως, τόσο ο δήμος Θερμαϊκού όσο και η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε χθες, ζητούν μόνιμη επίλυση του κτιριακού προβλήματος των εκπαιδευτηρίων του Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και άμεση πρόβλεψη για τις ανάγκες διαμονής και σίτισης των σπουδαστών του.
Σημειώνεται ότι από το 2005 αρμόδια επιτροπή της πολεοδομίας έχει κρίνει ακατάλληλα τα κτίρια των εκπαιδευτηρίων του Εμπορικού Ναυτικού στη Νέα Μηχανιώνα. «Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε και μάλιστα η σχολή κινδύνευσε να κλείσει», τονίζει ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής, συμπληρώνοντας ότι σε συνάντηση που είχε με τον γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης πρότεινε τα μαθήματα της σχολής να γίνονται σε σχολεία της περιοχής και το δημοτικό πολιτιστικό κέντρο. Μάλιστα, ο δήμαρχος, κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για την υλοποίηση της μελέτης της περιφέρειας και την οριστική επισκευή των κτιριακών υποδομών της σχολής.

«Μην αδρανείτε» 
Στο θέμα παρενέβη και ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, ο οποίος σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη μεταφέρει την αγανάκτηση των σπουδαστών για την εσπευσμένη απόφαση του υπουργείου να βάλει «λουκέτο» σε όλα τα κτίρια της Ακαδημίας (ΑΕΝ), επικαλούμενο προβλήματα στατικότητας.
Τονίζει πως «η ανεξήγητη αυτή αδράνεια και ολιγωρία οφείλεται στις σκέψεις κάποιων, που ενδεχομένως θέλουν να κλείσουν οριστικά τη σχολή της Ν. Μηχανιώνας, μια σχολή με 700 και πλέον σπουδαστές, που μετρά 40 χρόνια ζωής και προσφοράς». Ο κ. Ψωμιάδης ζητά από τον υπουργό να διαθέσει «άμεσα όλα τα κονδύλια που είναι απαραίτητα για την επισκευή των κτιρίων της ΑΕΝ, ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση των σπουδών στις δικές τους εγκαταστάσεις και όχι σε λύσεις της τελευταίας στιγμής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.