Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

48ωρη απεργία των δημοσιογράφων στα δημόσια μέσα ενημέρωσης


48ωρη απεργία στην ΕΡΤ, στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, στο κανάλι της Βουλής, κήρυξε για την Πέμπτη και Παρασκευή 13-14 Οκτωβρίου η ΕΣΗΕΑ ζητώντας να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Η επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημα και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δεν έχει τέλος.
Με το πολυνομοσχέδιο των Βενιζέλου, Ρέππα, Κουτρουμάνη και Μόσιαλου, που προωθείται για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, επιχειρείται η ουσιαστική κατάργηση των ΣΣΕ στον δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ. Επίσης επιχειρείται, περαιτέρω συρρίκνωση των μισθών των εργαζομένων με την παγκοσμίου πρωτοτυπίας καθιέρωση συλλογικού, για κάθε χώρο εργασίας, πλαφόν 1.900 ευρώ, ενώ, ταυτόχρονα, στον ιδιωτικό τομέα προωθείται η υπεροχή των επιχειρησιακών ΣΣΕ έναντι των κλαδικών.
Ειδικά για τους δημοσιογράφους, αναγνωρίζοντας τις εκ των πραγμάτων ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες της εργασίας τους, με το σχέδιο νόμου επιχειρείται η δημοσιοϋπαλληλοποίησή τους, γεγονός που οδηγεί στη πλήρη εξάρτηση, υποβάθμιση και χειραγώγηση της ενημέρωσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μαζί με όλες τις Ενώσεις του χώρου των ΜΜΕ, θα αγωνιστεί με όλους τους εργαζόμενους, ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο της ισοπέδωσης, της κατάργησης δικαιωμάτων, που αποκτήθηκαν με αγώνες δεκάδων ετών, τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ και την υποβάθμιση του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης.
Σαν πρώτο βήμα αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 13 Οκτωβρίου 2011 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 15 Οκτωβρίου 2011 όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Δημόσιο, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
ζητώντας:
  • Να αποσυρθεί αμέσως το πολυνομοσχέδιο
  • Να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, και
  • Να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.