Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

24ωρη πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων


Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ από τις 6 το πρωί της Τρίτης 18/10/2011 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 19/10/2011. Την απόφαση για την απεργία, έλαβε η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ και οι Ενώσεις Συντακτών όλης της χώρας. Κατόπιν τούτου, δεν θα μεταδίδουν ειδήσεις τα ιδιωτικά και τα κρατικά ΜΜΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης επισημαίνει και τα ακόλουθα:
«Ο δημοσιογραφικός κόσμος σε όλη την Ελλάδα αντιδρά με την κινητοποίηση αυτή στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα εργασιακά δικαιώματά του, με άμεσες συνέπειες στο αγαθό της Ενημέρωσης.
Σε συντονισμό με όλους τους συναδέλφους μας, διεκδικούμε:
  1. Να προστατευθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  2. Να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο για την υπαγωγή δημοσιογράφων που απασχολούνται σε δημόσια Μέσα Ενημέρωσης σε καθεστώς εργασίας δημοσίων υπαλλήλων.
  3. Να προστατευθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα. Να εγκαταλειφθεί κάθε μεθόδευση για απολύσεις και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.
  4. Να διασφαλιστεί η λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης με πραγματικές προδιαγραφές αξιοπιστίας, οι οποίες προϋποθέτουν την σταθερή απασχόληση δημοσιογράφων και όχι αμφίβολα σχήματα εξωτερικών συνεργασιών.
  5. Να ρυθμιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε διαδικτυακά Μέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.