Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Το "Τάβλι" στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης


Ένα εξαιρετικό θεατρικό έργο, το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη, θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης «Θεάτρου Όραμα». Θα δοθούν τρεις παραστάσεις του έργου στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, με ώρα έναρξης 8,30 μμ.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο ένας ιδεολόγος, ο άλλος τυχοδιώκτης.
Συναίσθημα και ραδιουργία. Οικογενειάρχης και τσόγλανος.
Λάθη, τεχνάσματα, κουτοπονηριές και μεγαλοϊδεατισμός συνθέτουν το παζλ της ψυχοσύνθεσης του Έλληνα που κουβαλάμε μέσα μας από αρχαιοτάτων χρόνων.
Λίγο η θάλασσα, λίγο οι πολλοί θεοί που κατοικούν σ’ αυτόν τον τόπο, λίγο η φτώχεια, μια δόση μίσος, λίγο η μοίρα μας που δεν ακουμπάει στον ήλιο, πόσο θέλει ο άνθρωπος να βγάλει το αλλοπρόσαλλο του χαρακτήρα του;
Ασσόδυο οι ζαριές του Έθνους. Οι εξάρες γι’ άλλους. Εμείς, λες και χρωστάμε στους πάντες! Τζόγος, λαχεία, εθνικό, λαϊκό, κρατικό, τζόκερ, προπό, λόττο, πρώτο, extra5, στοίχημα, χαρτιά, πρέφα, μπουρλότο, τάβλι, μπας και δούμε άσπρη μέρα γιατί με το σταυρό στο χέρι, σ’ αυτό το οικόπεδο του πλανήτη ποτέ δεν πας μπροστά!
Κάτι η αναξιοκρατία, κάτι οι ημέτεροι, κάτι ο διχασμός, κάτι το φραγκολεβαντίνικο πνεύμα, κάτι το μπαξίσι χάσαμε τη μπάλα. Ποιοι είμαστε, πού πάμε και με ποιο δρομολόγιο; Από πού φεύγει το λεωφορείο;!
Δεν ξέρω, κανείς δεν ξέρει.

Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Θεόφιλος Λάλος.
Σκηνικά – κοστούμια | Χριστίνα Καραογλάνη  -  Κατερίνα Καραογλάνη
Φωτισμοί | Γρηγόρης Μόσχου
Τεχνικός – προπομπός | Δημήτρης Δήμου
Μακιγιάζ | Μάγδα Μπαραχάνου
Βοηθός σκηνοθέτη | Σμαρώ Τσιφουτίδου
Διανομή:
Κόλιας | Στέργιος Κωνσταντζίκης
Φώντας | Γιάννης Θεοδωρίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.