Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Έντονες αποδοκιμασίες κατά κυβερνητικών στελεχών στη Θεσσαλονίκη


Πρωτοφανείς αποδοκιμασίες από εξαγριωμένους Θεσσαλονικείς υπέστησαν το πρωί ο υπουργός Άμυνας, κ. Π. Μπεγλίτης και ο υφυπουργός Υποδομών, κ. Ι. Μαγκριώτης, την ώρα που εισέρχονταν στον ναό του Αγίου Δημητρίου για να παραστούν στην πανηγυρική δοξολογία του Πολιούχου της πόλης.
Ήδη προτού αφιχθεί η υπουργική αποστολή, δεκάδες αγακτισμένοι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ πολλοί τραγουδούσαν: «Βρε που πήγαν της βοήθειας τα λεφτά; Βρε που πήγαν της βοήθειας τα λεφτά; Πήγανέ στους λωποδύτες για να κλείσουν μαύρες τρύπες..»
Η άφιξη της υπουργικής αποστολή ανέβασε πολύ την ένταση στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου, το οποίο ήταν κατάμεστο από τους Θεσσαλονικείς.
Η έξοδος του κ. Μπεγλίτη από το υπουργικό αυτοκίνητο προκάλεσε μαζικές αποδοκιμασίες από τους πολίτες, οι οποίες εντάθηκαν, όταν ο υπουργός Άμυνας σήκωσε το χέρι του και χαιρέτησε το πλήθος και, στη συνέχεια, φώναξε στους διαδηλωτές.
Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν «ρεζίλια», «κλέφτες - κλέφτες», «αλήτες» και «ντροπή», εκφράσεις που σταμάτησαν μόνο μετά την είσοδο των επισήμων στο ναό του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη.
Υπό παρόμοιες συνθήκες έγινε αργότερα και η αποχώρηση του υπουργού Άμυνας, μετά το τέλος της δοξολογίας.
Φραστική επίθεση δέχτηκε και ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Γιάννης Μυλόπουλος.
Πανό ανάρτησαν και εργαζόμενοι στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι φώναζαν συνθήματα, ζητώντας να μην κλείσουν τα συγκεκριμένα προγράμματα.
Και κατά τη άφιξη και κατά την αναχώρηση των επισήμων ακούστηκαν συνθήματα όπως «Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω».
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και παρέστησαν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος της ΝΔ, ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας(ΝΔ), Αγγελος Κολοκοτρώνης (ΛΑΟΣ), ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, οΠαναγιώτης Ψωμιάδης κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.