Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Είναι η οργή του κόσμου "φασίζουσα νοοτροπία";


του Βασίλη Χιώτη
Από τις επίσημες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, προκύπτει καθαρά ότι οι πολιτικοί μας αδυνατούν ακόμη και σήμερα να κατανοήσουν τι είναι αυτό που βγάζει τον κόσμο στους δρόμους. Είναι δυνατόν να αποκαλούνται μέλη φασίζουζας μειοψηφίας, όποιοι κατέλαβαν την Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη και ματαίωσαν την στρατιωτική παρέλαση, όπως υποστηρίζει με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη;

Τόσο καιρό, υπήρχαν ορισμένοι που προειδοποιούσαν την κυβέρνηση, ότι με τα μέτρα που παίρνει και την υπερφορολόγηση των εισοδημάτων που θεσπίζει, κάποια στιγμή θα συνέβαιναν τα όσα συνέβησαν στις παρελάσεις. Οταν σου έρχεται το ένα εκκαθαριστικό μετά το άλλο από την εφορία και το ένα μετά το άλλο τα χαράτσια, κάποια στιγμή θα φωνάξεις «ως εδώ»!
Τι να σου κάνει κι ο νοικοκύρης που βλέπει συνεχώς το υπουργείο Οικονομικών να του κλέβει εισόδημα και να του επιβάλλει φόρους;
Ο πιο μετριοπαθής θα καθίσει σπίτι του και θα κλαίει τη μοίρα του. Ο πιο θερμός θα επιτεθεί στον πολιτικό όπου τον συναντήσει και θα χάσει το δίκιο του. Οι περισσότεροι που νιώθούν να πνίγονται, θέλουν κάτι να κάνουν για να εκδηλώσουν την οργή τους.
Πάνε στην παρέλαση και γιουχάρουν τους πολιτικούς. Πάνε στα γήπεδα και φωνάζουν συνθήματα κατά των κομμάτων.
Ε, δεν μπορούμε όλους αυτούς να τους αποδοκιμάζουμε, επειδή βρέθηκαν κάποιοι ανεγκέφαλοι και αποκάλεσαν προδότη τον Παπούλια.
Ούτε να βαφτίζουμε όλες τις εκδηλώσεις υποκινούμενες, επειδή δεν βολεύουν το ένα κόμμα ή το άλλο.
Οσο η υπουργός Παιδείας κάνει δηλώσεις που έχει προπαρασκευάσει από την προηγούμενη ημέρα, αγνοώντας τι είδε στην μαθητική παρέλαση της Αθήνας, τόσο οι μαθητές θα υψώνουν τις γροθιές τους και θα κουνάνε μαύρα μαντίλια.
Μήπως είναι κι εκείνοι μέλη φασίζουσας μειοψηφίας;
 (Από το www.tovima.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.