Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Με εκκρεμότητες, προβλήματα και χωρίς βιβλία, αρχίζουν τα μαθήματα στην ΑΕΝ Μακεδονίας

Με πολλές άλυτες εκκρεμότητες και προβλήματα, αλλά και χωρίς βιβλία, αρχίζουν το μεσημέρι της Τρίτης τα μαθήματα στις σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας. Και ο φόβος των 850 περίπου σπουδαστών είναι μήπως αυτή η προσωρινή στέγασή τους σε άλλα κτήρια μακριά από την Ακαδημία μονιμοποιηθεί και ισχύσει το γνωστό αξίωμα «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των σπουδαστών, όπου τους δόθηκαν οδηγίες για το τι πρέπει να προσέξουν κατά την λειτουργία των Σχολών τους σε χώρους εκτός Ακαδημίας.
Όπως ήδη γράψαμε, η Σχολή Πλοιάρχων θα λειτουργήσει στο σχολικό συγκρότημα των Γυμνασίων της Νέας Μηχανιώνας, η Σχολή Μηχανικών στο κτήριο του ΕΠΑΛ Επανομής και η Σχολή Σωστικών-Πυροσβεστικών Μέσων στο κτήριο του Καψαλάκειου Πολιτιστικού Κέντρου Μηχανιώνας.
Η διοίκηση και οι διευθυντές σπουδών της Ακαδημίας επέστησαν την προσοχή στους σπουδαστές για τη στάση τους στα άλλα σχολικά κτήρια, όπως να μην καπνίζουν, να προσέχουν την καθαριότητα, να χαράζουν με μεταλλικά αντικείμενα τα θρανία και γενικά να προσπαθήσουν ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την «συγκατοίκησή» τους με τους μαθητές, που θα χρησιμοποιούν τις ίδιες αίθουσες διδασκαλίας τις πρωϊνές ώρες.
Για το θέμα αυτό, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των διευθυντών σπουδών της ΑΕΝ με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των γυμνασίων της Ν.Μηχανιώνας και του ΕΠΑΚ Επανομής, με τη συμμετοχή και του Αντιδημάρχου Παιδείας του δήμου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Βασιλειάδη. Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, επισημάνθηκε η ανάγκη του διαλόγου για τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στη διάρκεια της χρήσης των ίδιων σχολικών αιθουσών από τους σπουδαστές και τους μαθητές, ώστε να μην υπάρξει ρήξη στις σχέσεις τους.
Στο μεταξύ οι σπουδαστές δεν σταματούν τον αγώνα τους ώστε να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Σπουδαστών της ΑΕΝ Μακεδονίας επισκέφτηκε το πρωί στο γραφείο του τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ψωμιάδη για να ζητήσει να υπάρξουν κάποιες άμεσες ενέργειες από πλευράς Περιφέρειας, όπως:
-          Η  γρήγορη ολοκλήρωση της μελέτης για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κτήρια της Ακαδημίας.
-          Η άμεση έναρξη εργασιών επισκευής και συντήρησης στα κτήρια που δεν παρουσιάζουν προβλήματα στατικότητας, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν το δυνατόν συντομότερα και πάντως εντός του έτους που διανύουμε.
-          Η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στέγασης και σίτισης των οικότροφων σπουδαστών, για τους οποίους σήμερα, παρά τις υποσχέσεις, δεν έχει ληφθεί η παραμικρή μέριμνα από πλευράς του αρμόδιου υπουργού.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των σπουδαστών.
Πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι τα μαθήματα αρχίζουν αύριο για τους σπουδαστές της ΑΕΝ Μακεδονίας, χωρίς να έχουν αποσταλεί τα απαραίτητα βιβλία.  Από την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας, δύο φορές εστάλη έγγραφο στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας για τον αριθμό των βιβλίων που είναι απαραίτητα. Και παρά το γεγονός ότι υπήρξαν άμεσες απαντήσεις, μέχρι στιγμής δεν έχει παραληφθεί ούτε ένα βιβλίο. Με συνέπεια να πονοκεφαλιάζουν οι καθηγητές, οι σπουδαστές και οι γονείς τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.