Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Άρχισε η πλήρης καταγραφή των ζημιών από την καταιγίδα

Άρχισε γίνεται πλήρης καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστρεπτική καταιγίδα της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Δήμου Θερμαϊκού προς  τους κατοίκους που υπέστησαν υλικές ζημίες να προσέλθουν στις υπηρεσίες του Δήμου και να υποβάλουν αίτηση – δήλωση.
Στην αίτηση,  θα περιγράφονται οι καταστροφές που υπέστησαν οι πληγέντες σε κτίρια, σε νοικοκυριά, σε εξοπλισμό επιχειρήσεων.
Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Θερμαϊκού επλήγη τα τελευταία εικοσιτετράωρα από ακραία καιρικά φαινόμενα, με συνέπεια να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές σε δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες, όπως και σε νοικοκυριά και επαγγελματικούς χώρους. Η περιοχή του Δήμου, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και με  εθελοντές δημότες αγωνίζονται για την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αποκατάσταση των ζημιών.

Αναγγελία ζημιών από τους αγρότες
Οι αγρότες του δήμου Θερμαϊκού που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειές τους πρέπει να προσέλθουν εντός 15 ημερών στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ προκειμένου να υποβάλουν αναγγελία ζημιών. 
Σημεία υποβολής των αιτήσεων – δηλώσεων είναι:
1) για την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, στο γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας (Δευκαλίωνος 23, Περαία),
2) για την Αγία Τριάδα, στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίας Τριάδας,
3) για την Επανομή, στο Δημοτικό Κατάστημα Επανομής και
4) για τη Ν. Μηχανιώνα – Κερασιά - Αγγελοχώρι, στο Δημοτικό Κατάστημα Ν. Μηχανιώνας. Οι αγρότες θα προσέρχονται στα γραφεία των ανταποκριτών ΟΓΑ.
Τηλ. επικοινωνίας και πληροφοριών:
Περαία, κα.Καρακώστα Β. - 23920 22341
Αγία Τριάδα, κα.Κατσαρίδου Χ. – 23920 52400
Επανομή, κα.Συροπούλου Ε. - 23923 30104
Ν.Μηχανιώνα, κα.Ορμυλιώτου Δ. - 23923 30344.


Περαία, 8-9-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.