Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Στερνό αντίο στη Μένη Λυσσαρίδου

Στερνό αντίο στη Μένη Λυσσαρίδου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών. Είχε υποστεί πριν τρεις μέρες ανεύρυσμα, έμεινε σε βαθύ κώμα, και το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία της πνοή.

Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί της για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν είχε τοποθετηθεί αντιπρόεδρος του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, του οποίου τότε ήμουν Γενικός Διευθυντής. Η Μένη, πάντα γελαστή, καλοσυνάτη και ευπροσήγορη, παρότι υπήρξε επί μακρόν κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, εντούτοις διακρίνονταν για την ευρύτητα των απόψεών της και τη βαθιά της προσήλωση στις αρχές της Δημοκρατίας και του Ουμανισμού.  
Η Μένη Λυσσαρίδου, που ήταν πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και δραστηριοποιούταν στον τομέα της επικοινωνίας, εργάστηκε ως καθηγήτρια στον ιδιωτικό τομέα και δίδαξε ως σύμβουλος Ισότητας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ενώ διετέλεσε για ένα διάστημα πρόεδρος του ΚΘΒΕ..
Ήταν επίσης μέλος του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης, της Μέριμνας Ποντίων Κυριών και μέλος του ΔΣ του σωματείου Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών ΣΤΟΡΓΗ. Κι΄ ακόμη, είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και μέλος του ΔΣ της Νέας Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών.
Η κηδεία της Μένης Λυσσαρίδου θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στις 17.00 από τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.