Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Συνθήκες κόλασης στο Θερμαϊκό από την καταιγίδα-κατακλυσμό

Άνθρωποι κινδύνεψαν, περιουσίες καταστράφηκαν, κατοικίες πλημμύρισαν
«Πνίγηκε» ο δήμος Θερμαϊκού από την πρωτοφανή καταιγίδα-κατακλυσμό που έπληξε την περιοχή από νωρίς το βράδυ της Τρίτης μέχρι τις πρωϊνές ώρες της Τετάρτης και που σε συνδυασμό με τις πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, που σημειώθηκαν σε ολόκληρη την περιοχή, δημιούργησαν συνθήκες κόλασης.

Άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν, περιουσίες καταστράφηκαν, αυτοκίνητα βούλιαξαν σε ποτάμια νερό και λάσπη, ισόγεια, ημιϋπόγεια σπίτια και μονοκατοικίες πλημμύρισαν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις σημειώθηκαν ζημιές στο οδικό δίκτυο καθώς υποχώρησε το οδόστρωμα.
Περισσότερο πλήγηκαν η Επανομή, η Νέα Μηχανιώνα, η Κερασιά και το Αγγελοχώρι, όπου μέχρι το πρωί άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδιναν έναν τιτάνιο αγώνα για να διαασώσουν κατοίκους που κινδύνευαν, κυρίως ηλικιωμένους και ανήμπορους, να απελευθερώσουν ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους.
Μέχρι τα μεσάνυχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχτεί περισσότερες από 200 κλήσεις από ιδιοκτήτες κατοικιών στις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού που προαναφέρθηκαν, λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση.
Από την πρωτοφανή στα χρονικά νεροποντή, αποκλείστηκαν ακόμη και οχήματα του δήμου Θερμαϊκού με αποτέλεσμα να είναι δυσχερής η παροχή βοήθειας προς τους πολίτες που είχαν ανάγκη.
Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της Επανομής, της ΜΗχανιώνας και του Αγγελοχωρίου, ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα κρίθηκε αναγκαίο να κλείσουν τόσο ο δρόμος Επανομής - Νέας Μηχανιώνας όσο και ο δρόμος της Επανομής που οδηγεί στα Πάλιουρα καθώς λόγω του μεγάλου όγκου του νερού η κυκλοφορία ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη. Την ίδια ώρα οι πυροσβέστες που έχουν κληθεί στην περιοχή είχαν  προχωρήσει σε δεκάδες απεγκλωβισμούς κατοίκων που δεν μπορούσαν να βγουν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους
Τα προβλήματα επιδεινώθηκαν και από τις εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με συνέπεια να μην μπορούν να λειτουργήσουν αντλίες απορρόφησης νερού κι έτσι οι πλημμύρες να πάρουν μεγαλύτερη έκταση.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι οι συνεχείς διακοπές ρεύματος συμβαίνουν σχεδόν σε κάθε καταιγίδα που ξεσπά στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.