Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Οργή στη Ν.Μηχανιώνα για το νερό-Διψασμένοι οι κάτοικοι

Στέρεψαν εντελώς οι βρύσες και δεν βγάζουν ούτε σταγόνα νερό
Ξεχειλίζει η οργή από τους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας καθώς για δεύτερη ημέρα εξακολουθούν να είναι χωρίς νερό για να ξεδιψάσουν, να πλυθούν και να κάνουν τη λάτρα του σπιτιού. Το πρόβλημα αφορά πρωτίστως όσους κατοικούν στο βόρειο τμήμα της πόλης, από το Καψαλάκειο και πάνω, ενώ ανάλογα προβλήματα υδροδότησης έχουν επίσης η Αγία Τριάδα και τμήμα των Νέων Επιβατών.

Σημειώνεται ότι πολλές από τις κατοικίες που παραμένουν εδώ και 30 περίπου ώρες χωρίς, έχουν πληγεί από την προχτεσινή καταστροφική καταιγίδα, με συνέπεια οι κάτοικοί τους, που βρίσκονται όλη τη μέρα βουτηγμένοι στη λάσπη για να τα καθαρίσουν και να τα αποκαταστήσουν σε ένα βαθμό, ώστε να είναι κατοικήσιμα, δεν έχουν νερό όχι μόνο για να ξεβρωμίσουν οι ίδιοι, αλλά ούτε για να πιούν.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ.Αγγελάκης Σαμακοβλής με τον οποίο επικοινωνήσαμε το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε ότι το πρόβλημα για τη Νέα Μηχανιώνα εντοπίζεται στο ένα από τα τρία αντλιοστάσια, το μεγαλύτερο, που βρίσκεται στην περιοχή απέναντι από το εργοστάσιο του «Δίοπα».
Όπως ανέφερε ο κ. Σαμακοβλής, «διαπιστώσαμε ότι το μοτέρ του αντλιοστασίου δουλεύει κανονικά, αλλά ο αγωγός δεν τροφοδοτείται κανονικά, γεγονός που σημαίνει ότι κάπου είναι σπασμένος και μάλλον το σπάσιμο είναι σε ένα σημείο το οποίο είναι βουτηγμένο στη λάσπη, με συνέπεια να μην μπορούμε να πλησιάσουμε». Πρόσθεσε πάντως ότι θα επιχειρηθεί η προσέγγιση μέχρι το μεσημέρι στο σημείο εκείνο, με ειδικό μηχάνημα, χωρίς όμως να μπορεί να διαβεβαιώσει για το πότε ακριβώς θα αποκατασταθεί η βλάβη και θα αρχίσει η ομαλή υδροδότηση. Για να συμπληρώσει ότι το κάτω τμήμα της Μηχανιώνας υδροδοτείται κανονικά από τα δύο μικρότερα παλιά υδραγωγεία.  

Πάντως, κάτι περίεργο πρέπει να συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο, δεδομένου ότι όχι μόνο έπεσε αισθητά η πίεση του παρεχόμενου νερού, αλλά είναι και συχνές πλέον οι διακοπές, με μεγαλύτερη αυτή που συνέβη στις 15 και 16 του περασμένου Απριλίου και διήρκεσε πάνω από 15 ώρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.