Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Επιδότηση φοιτητών για σύνδεση στο Ιντερνετ

Περισσότεροι από 50.000 πρωτοετείς φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ,  θα επιδοτηθούν με συνολικό ποσό που θα ξεπεράσει το 1,8 εκατ. Ευρω, για την απόκτηση ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας.

Η επιδότηση θα υλοποιηθεί με κονδύλια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και θα αφορά σε φοιτητές Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΙ, που εγράφησαν για πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017.
Υπολογίζεται ότι από τη δράση θα επωφεληθούν περίπου 50.000 φοιτητές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι 1,862 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό της ΕΕΤΤ (περιλαμβάνει και τα έξοδα των διαδικασιών της δράσης).
Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε δικαιούχο φοιτητή αφορά στην απόκτηση ή διατήρηση σταθερής ή κινητής (mobile) ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο, η οποία είναι στο όνομα του δικαιούχου φοιτητή. Καλύπτει μέχρι το 60% του μηνιαίου παγίου με ανώτατο χρηματικό όριο τα 3 ευρώ το μήνα και χορηγείται για 12 μήνες.
Η δράση θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο Voucher (κουπόνι) και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι απλή αφού όλοι οι δικαιούχοι φοιτητές θα λάβουν την σχετική ειδοποίηση και το κουπόνι ηλεκτρονικά. Το κουπόνι αυτό θα μπορούν να εξαργυρώσουν σε όποια από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες επιθυμούν. Εκτιμάται ότι η χρήση θα γίνει κυρίως για στις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας οι οποίες είναι και προσωπικές για κάθε φοιτητή.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.