Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Περιμένουμε χιονόνερο και χιόνι στο Θερμαϊκό

Χιονόνερο και χιόνι, περιμένουν οι μετεωρολόγοι για αύριο Τετάρτη και μέχρι την Παρασκευή για την περιοχή του Θερμαϊκού, καθώς επίσης και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί γύρω στο μηδέν. Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ:

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα στη Θράκη να είναι εντονότερα, αλλά μετά το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στη Χαλκιδική. Στα παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας θα εκδηλωθεί κυρίως χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με λίγες βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα οι βροχοπτώσεις θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες..
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 1 βαθμό, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 4 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 7 , στην Ήπειρο από 0 έως 7 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 9, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 9 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 αλλά σταδιακά θα στραφούν σε παντού σε βόρειους και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν σε ισχυρούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και κατά διαστήματα τοπικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και πάνω από τα πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ευβοϊκό οι άνεμοι παροδικά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς με τις μέγιστες στα βόρεια και ανατολικά να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις εναλλαγές χιονόνερου και χιονιού στα παραθαλάσσια και παροδικές χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι λίγα και τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 3 βαθμούς.

Ανακοίνωση του δήμου Θερμαϊκού
Από το δήμο Θερμαϊκού εκδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης 24 Ιανουαρίου «Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» που ισχύει αναδρομικά από 23-1-2017 και αναφέρει:
 «Ο Δήμος Θερμαϊκού, θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή  του προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από το νέο κύμα κακοκαιρίας.
 Ο Δήμος  θα προσπαθήσει να διατηρήσει καθαρό τον κύριο οδικό άξονα, ώστε να μην υπάρξουν καταστάσεις εγκλωβισμού Δημοτών, όπως επίσης  και όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου με τα μέσα που διαθέτει καθώς και τη ρίψη άλατος που έχει προμηθευτεί.

Παράλληλα ο Δήμος συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των χιονοπτώσεων και παγετού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.