Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης

Μέχρι και νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, συνεχιζόταν στο δημαρχείο του Ευόσμου  η σύσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, με την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και τους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της πόλης.

Παρόντες στην κλειστή σύσκεψη είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε, Απόστολος Αντωνούδης και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σπίρτζης πρότεινε τη δημιουργία ενός δημόσιου φορέα αστικών συγκοινωνιών στον οποίο κατά 51% θα συμμετέχει το δημόσιο και κατά 49% οι δήμοι, η Περιφέρεια και δημόσιοι φορείς.
Από την πλευρά τους, οι συμμετέχοντες δήμαρχοι έθεσαν δυο κόκκινες γραμμές: Ο νέος φορέας να απορροφήσει όλους τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ και η τιμή του εισιτηρίου να παραμείνει ως έχει.
Στη νέα αρχή μεταφορών, η οποία θα έρθει ως μετεξέλιξη του σημερινού Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης θα περάσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και ο διαχειριστικός και ο εκτελεστικός έλεγχος των συγκοινωνιών.
Ερωτηματικό παραμένει εάν ο ΟΑΣΘ θα συμμετάσχει στη νέα εποχή των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις σκέψεις που εξέφρασε ο αρμόδιος υπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Οργανισμός θα συνεχίσει να εκτελεί το έργο του για ένα χρονικό διάστημα που μένει να προσδιοριστεί και στη συνέχεια αυτό είτε θα ανατεθεί σε νέο πάροχο, είτε σε φορέα του δημοσίου, με τον Χρήστο Σπίρτζη να προκρίνει τη δεύτερη λύση.

Παρόντες στη συνάντηση είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, o Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρος Σούλας, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Γιάννης Τσουκνίδας, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, καθώς και ο πρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ Απόστολος Αντωνούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.